Viață de campioni de la 15 ani în sus: când unii dorm, alții sunt în picioare pentru că le place sportul și pentru că vor să facă performanță!

Unii spun că e un adevărat calvar să faci ochi dimineața înainte de ora 7. De fapt, nu unii, o zic și eu: e groaznic! Totuși, niște copii de liceu o fac aproape zilnic. Ei pot și vor!

Cum să te trezești, frate, la 6 dimineața? Eu m-aș întoarce pe partea cealaltă și mi-aș pune perna-n cap, să nu văd zorii, să nu aud alarma ceasului care rsună înfiorător!

“Mihai I” a dat clasă

“Ne trezim la 6 dimineaţa să ne pregătim!” Când am auzit-o p-asta, am zis că nu e adevărat, că băiatul care o spune nu e real, ci vine pe Pământ direct dintr-un film SF. Îl cheamă Adrian Holotă, are 17 ani și face parte din echipa de volei a Colegiului Tehnic Feroviar “Mihai I”.

De fapt, puștiul este chiar MVP-ul finalei masculine de la Olimpiada Liceelor McDonald’s, pe care formația sa a câștigat-o cu 2-0 la seturi în compania Liceului cu Program Sportiv „Eliade”.

„Finala a fost destul de uşoară, dar echipele pe care le-am întânit aici nu au orele de antrenament pe care le avem noi zilnic”, completează Adrian cu modestie.

La “Mihai I” e treabă serioasă cu voleiul! Și fetele au câștigat Olimpiada, tot 2-0 la seturi în finala cu echipa Colegiului Național „Elena Cuza”.

Susținerea părinților, foarte importantă

Marilena Cristina Puică, de la “Mihai I” are 17 ani și a fost aleasă cea mai bună jucătoare a finalei fetelor: „M-am apucat de volei oarecum întâmplător, dar părinții m-au susținut, iar asta a fost foate important pentru mine”.

Puștoaica are gânduri mari cu voleiul: a câștigat Olimpiada și vrea acum titlul național!

5.600 de liceeni din București practică sport în mod organizat, la nivel înalt, datorită Olimpiadei Liceelor McDonald’s, la handbal, baschet, volei, tenis de masă și fotbal, iar asta înseamnă ceva într-o țară în care copiii preferă, în majoritate, să alerge în jurul fotoliului de gaming.

Finalele de la volei au avut loc în sala de sport a Liceului Teoretic „C. A. Rosetti”.

Pe poziția a treia a podiumului s-au clasat: Colegiul Național „Elena Cuza” (2-1 în finala mică a băieților împotriva Colegiului Național „Xenopol”) și Liceul Teoretic „Dante Alighieri” (2-1 în finala mică a fetelor împotriva Colegiului  Național „Eminescu”).

Olimpiada Liceelor este organizată de McDonald’s România cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, partenerului media Prosport, Caldo Security şi SEG (Sport Evolution Group).