Un articol fără șobolănei și primadone expirate are riscul de a nu fi interesant pentru prea mulți oameni, într-o țară în care scandalul și fake news fac audiențe colosale și produc bani murdari celor care dețin site-urile pline de mondenități.

un articol

FOTO: Gheorghe Fluster/Sport Pictures

Dar îmi permit acest risc, de a fi ignorat de căutătorii de senzațional, și vreau să vă aduc în prim-plan câțiva oameni care muncesc în Liga 1 cu plăcere și cu implicare și care, de cele mai multe ori, stau în afara luminii reflectoarelor.

Primul este Emil Săndoi, antrenorul Chindiei, un fost turn de control al Universității Craiova și al naționalei României pe vremea când era jucător. Ca antrenor, n-a avut superrezultate, dar a încercat totdeauna să-și facă treaba cât poate mai bine, iar parcursul Chindiei din acest campionat este și rezultatul experienței și îndârjirii sale de a ține în viață o echipă sugrumată la un moment dat de problemele financiare și de infrastructură.

Chindia, pe loc de play-off

Emil a venit la Târgoviște să muncească și să-i determine pe jucători să dea totul la antrenamente și la jocuri, să respecte culorile clubului, să-i respecte indicațiile tactice. Iar rezultatul se vede: dintr-o retrogradată sigură, Chindia e pe loc de play-off!

Și, atenție, Emil e un tip cu prea mult bun simț într-o lume plină de șobolăneii amintiți, dar e dovada clară că se poate să faci ceva și dacă ești civilizat, dacă respecți și îți iubești meseria.

Chindia Târgoviște a avut o serie de 9 partide oficiale fără înfrângere, până la meciul pierdut nemeritat cu CFR!

Al doilea nume pe care vreau să-l aduc în discuție este cel al lui Ilie Poenaru, un antrenor din noua generație (44 de ani), care a transformat o echipă obscură într-una de temut, aflată și ea acum în lupta pentru play-off.

FOTO: Gheorghe Fluster / Sport Picture

Vorbim tot despre bun simț tehnic, profesional și uman, calități rare în campionatul românesc, despre respect față de cei din jur, despre muncă și dedicare.

Academica Clinceni a avut o serie de 7 meciuri fără înfrângere în deplasare, în acest campionat!

Chiar dacă nu se află în primele 6 cu echipa pe care o antrenează, merită așezat pe aceași linie cu cei doi de mai sus și Laszlo Balint. Omul ăsta spune ceva de fiecare dată când vorbește în fața presei și a suporterilor, comunică și când pierde, își exprimă ideile cu sinceritate, nu își ascunde emoțiile. Iar UTA are șansa ei la play-off, chiar dacă a mai dat și câteva rateuri. Până la urmă, e o nou-proovată, nu se aștepta nimeni să țină ritmul ridicat până la final.

Un articol despre muncă și bun simț

Și vă mai supun atenției un nume: Mihăiță Ianovschi. În cele 5 meciuri cu el pe bancă, FC Argeș n-a pierdut niciodată, întâlnind și două pretendente la titlu, FCSB și Craiova, cu care a remizat.

Concluzia ar fi că a venit vremea antrenorilor care vor să-și facă treaba în liniște, fără circ inutil, fără urlete disperate la adresa arbitrilor și fără reproșuri permante către dușmani invizibili.

Și un îndemn de final pentru patronii și conducătorii de cluburi: Lăsați-i să muncească pe antrenorii cu potențial, dacă vreți rezultate pe termen lung. Fără stabilitate și încredere, nu veți realiza niciodată nimic de durată.