Tristețea din tribune, de la FCSB – Chiajna, un meci cu o asistență de doar câteva sute de spectatori, naște din nou întrebarea: Unde este Steaua de altădată?

Steaua care umplea Ghencea cu vreo 40.000 de spectatori, când nu existau scaune, sau vreo 25-30.000 în epoca modernă.

Steaua care avea casa ei pe stadionul de legendă, unde s-au înclinat Anderlecht, Spartak Moscova, Goteborg, Galatasaray și multe altele.

Pe „Steaua”, unde fanii se simțeau ca acasă, își aplaudau și încurajau echipa. Da, era echipa lor, vorbeau despre ea și la serviciu, și acasă, și în tramvai sau în metrou, la piață sau când se întâlneau pe stradă. Acum, cine mai vorbește despre Steaua? A cui este această echipă care joacă la Voluntari?

Pe “Steaua”, acolo unde au jucat Sameș, Dumitru, Iordănescu, Marcel Răducanu, Lăcătuș, Pițurcă, Balint, Majearu, Tudorel Stoica, Duckadam, Bumbescu, Belodedici, iar mai apoi Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu, Adrian Ilie, Panduru…

Cine nu își amintește de celebrele Steaua – Dinamo pe Ghencea, dinainte sau după Revoluție?

FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Pentru fanii Stelei de acum 10-15-20 de ani sau mai mult, e dureros ce se întâmplă. Mă uit în golașele tribune ale stadionului din Voluntari și nu regăsesc absolut nimic din ce a fost o dată pe Ghencea. Asta e fosta Steaua? Asta este Steaua? Jucând la Voluntari, cu 500 de oameni care stau liniștiți pe scaune?

De ce s-a ajuns aici? Cine e de vină?

Am mai spus-o: Becali a îndepărtat fanii de la stadion, pentru că așa a vrut el. De ce să fie înjurat, huiduit? Nu e mai liniștit pe un stadion gol? Ăsta e fotbalul lui, aceasta este consecința acțiunilor lui. Și e păcat. Păcat de istoria acestei echipe, pe care cred că și rivalii o regretă. Era ceva să joci împotriva Stelei pe Ghencea, chiar dacă pierdeai mai mereu.

Becali, Armata, politicul au distrus un brand. Steaua nu mai e Steaua. E FCSB, joacă la Voluntari, cu 500 de oameni în tribune. Ce trist!

P.S. Rezultatul cu Chiajna nici nu mai contează.