Trebuie să ne revenim urgent! De multe ori, avem pretenții mai mari decât posibilitățile noastre materiale, umane și sociale.

Avem pretenția să jucăm un fotbal mai bun decât o echipă franțuzească, așa cum avem pretenția ca Simona Halep să câștige toate meciurile din toate turneele. Trebuie să ne uităm un pic în oglindă. Fraților, priviți țara asta, priviți oamenii care ne-au condus în ultimii 30 de ani. Cum dracu’ voiați să ne apropiem de Occident, când politicienii noștri ne-au furat cu nerușinare în toți acești ani? Și, peste toate astea, ne mai furăm și noi unii pe alții.

Ăștia suntem ca popor. Când vom reuși să recunoaștem că suntem praf, la pământ, din cauze multiple – dar nici nu mai contează de ce -, și că trebuie să ne apucăm fiecare să muncim în domeniile în care activăm și să spunem nu șpăgilor, hoților și nesimțiților, abia atunci vom începe să ne ridicăm.

Trebuie să ne revenim și cu țara

Așa și cu fotbalul. E la fel ca societatea, rămas mult în urmă față de ce se întâmplă în țările dezvoltate. Și aici trebuie să resetăm și să ne apucăm de treabă. Luat totul de la zero și construit.

Altfel, ne vom lamenta încă mulți ani de acum înainte, că n-avem fotbal, că nu jucăm nimic, că Europa nu ne mai vrea.

Ăștia suntem – modești, dezorganizați -, nu putem mai mult de atât, nu putem să jucăm spectaculos, nu avem fotbaliști cu cojones, au crescut în sistemul ăsta deplorabil al sportului românesc din ultimii 30 de ani. Așa că performanța CFR-ului e senzațională.

Băieții lui Dan Petrescu au luptat de au rupt în preliminarii ca să ajungă aici. Au jucat cu sufletul împotriva lui Lazio și în seara asta, cu Rennes, au avut noroc în Franța (joc după care nu i-am criticat degeaba, pentru că au fost dominați 9 contra 11). Per ansamblu, au făcut ceva într-un sistem de rahat.

trebuie sa ne revenim

Fotografii: Flaviu Buboi / sportpictures.eu

Iar Dan Petrescu, așa dificil cum e el, chiar dacă mai greșește – cum considerăm noi -, a demonstrat și în această campanie europenaă, și în cea jucată cu Urziceni, că e magician, că poate face puncte în fața unor echipe călite în competiții grele și în sisteme bine puse la punct din toate punctele de vedere.

Toată stima pentru cei de la CFR! Au făcut mai mult decât putem noi în domeniile în care lucrăm.