Horia Tecău e într-o nouă finală de Grand Slam, după victoria obținută în această seară, împreună cu partenerul său – olandezul Jean-Julien Roger, în fața favoriților principali, Kontinen – Peers!

În acest articol, este vorba despre un mare sportiv, despre bun-simț, putere de luptă și mentalitate de învingător.

Horia Tecău, vicecampion olimpic la Rio, împreună cu Florin Mergea, este tipul de sportiv care impresionează nu numai prin atitudinea din teren, prin modul în care luptă pentru fiecare minge, ci și prin comportamentul lui în afara acestuia. Nu l-am văzut niciodată refuzând un interviu, o declarație, un autograf. E mereu pozitiv, și în joc, și în atitudine, și în discurs.

Veți spune că tenisul la dublu nu e atât de popular, însă mai sunt alte sporturi și discipline chiar mai puțin populare, în care sportivii sunt respectați, recunoscându-li-se valoarea și performanțele. Dar aici nu este vorba despre popularitatea unui sport sau a altuia, a unui sportiv sau a altuia, ci despre acest monument de modestie și despre acest minunat atlet care este Horia Tecău.

Campion la Wimbledon în 2015, tot cu Rojer, dar și finalist încă de trei ori la turneul londonez, Horia obține încă o mare performanță prin calificarea în finala de la US Open, într-un moment în care lucrurile păreau să nu mai meargă atât de bine în echipă cu olandezul. Horia s-a antrenat, poate la fel de intens ca până acum, a jucat, a crezut, a sperat, a visat și a ajuns din nou în vârf.

Arătați-le copiilor voștri sportivi precum Horia Tecău, nu-i mai încurajați să-i imite pe unii golani din fotbalul românesc. Dacă vrem sport adevărat, dacă vreți sport adevărat, dacă vreți o mentalitate sănătoasă, dacă vreți să îi creșteți frumos pe copiii voștri, să fiți mândri de ei, dacă vreți să schimbăm ceva în sport, dați-l exemplu pe Horia Tecău.

Bineînțeles că mai sunt sportivi români ca Horia, puțini din păcate, dar acum e momentul lui, un nou moment de glorie. Momentul unui băiat serios, muncitor, deschis la minte, politicos, respectuos.

Hai, Horia, să te vedem și cu trofeul american!