Supremația CFR pare să fi început odată cu titlul câștigat în luna mai, ea fiind confirmată de această Supercupă obținută în fața Craiovei. De mult nu am mai văzut o echipă atât de puternică în România, atât de bine organizată, experimentată, cu jucători-alergători, echilibrată în toate liniile.

Prima partidă a sezonului ne-a arătat o formație solidă, cea a CFR-ului, ca un trup de culturist, o formație care nu a pierdut jucători importanți în această pauză competițională și care își depune din prima candidatura pentru un nou titlu de campioană.

CFR confirmă

Dacă anul trecut s-a mers pe inspirația lui Dan Petrescu și pe capacitatea acestuia de a crea rapid o echipă puternică, anul acesta vedem o consolidare a ceea ce a construit antrenorul care a evadat din nou pentru milioane de euro în China.

O trupă a CFR-ului care poate ține pe bancă un talent precum Omrani sau jucători tineri și de mare perspectivă, cum sunt Costache, Păun, Manea, și care nu folosește, iată, niciuna dintre noile achiziții, iar acestea nu sunt puține.

Supremația e și la transferuri!

CFR face șase transferuri importante, în timp ce FCSB vine doar cu Moruțan și Qaka, după ce a scăpat de Budescu, Alibec și Găman, în timp ce Craiova îl aduce în față doar pe tânărul Cicâldău, după ce i-a vândut pe Băluță și Gustavo, adică două treimi din atacul de anul trecut.

Craiova a avut dorință, dar mai puțină putință, a jucat cu suflet, dar se vede că e dezorientată de plecarea liderului. Mangia trebuie să testeze, să reconstruiască, în timp ce campioana CFR pune pe gazon certitudini.

Citeste si...  Mulțumim, Gică Hagi, că ai salvat fotbalul românesc!

FCSB încă visează

În atari condiții, CFR e principala favorită pentru un nou titlu, în timp ce FCSB mai visează la trofee și la transferuri, iar Craiova e prea moale pentru o luptă lungă, cum e campionatul.

Bineînțeles că, pe parcurs, lucrurile se mai pot schimba, dar, pe moment, aceasta e realitatea din teren.

Vineri începe Liga 1, cu meciul CFR Cluj – FC Botoșani.

Credit foto: Bogdan Danescu / www.SportPictures.eu