Stilul Dan Petrescu e deja patentat: nu trebuie să fii spectaculos, ci doar bine organizat. Ai dat un gol, ești ca și câștigător. Și un punct e bun când îți lipsește norocul sau când joci slab

De data asta au fost 3 puncte, pentru că FCSB, deși a jucat mai bine și și-a creat mai multe ocazii, nu a fost în stare să și concretizeze. Poate și pentru că au avut în față cel mai bun portar din campionatul intern.

Mă așteptam ca victoria CFR-ului să fie mai lejeră, pentru că echipa campioană avea totuși argumente pentru așa ceva. Și, ca să fim corecți, au fost multe meciuri în care stilul a fost schimbat, iar echipa lui Dan Petrescu a marcat de mai multe ori printr-o evoluție ofensivă foarte bună.

Deac și Compania și-au privit acum cu superioritate adversara, considerând că aceasta nu e în stare să pună mari probleme. Mai ales că nu învinsese în Gruia din 2014.

7 puncte în 7 etape

7 puncte sunt multe, dar CFR trebuie să joace altceva în cele 7 meciuri rămase, pentru a nu avea emoții pe final. Craiova ar putea să-și arate colții, ea rămâne la 4 puncte dacă o învinge pe FC Botoșani, pe teren sau la masa verde. Și are posibilitatea să ducă handicapul la -1 peste două etape. Dacă liderul prestează la fel ca în seara asta, Craiova are o mică șansă. Măcar teoretică.

M-a surprins jocul celor de la FCSB. Combinativ, tehnic, cu multe șuturi la poartă, o echipă care ar fi putut arăta și mai bine dacă nu era bulversată constant din interior. E clar că sunt câțiva jucători valoroși în lot, dar ei au fost amețiți constant de decizii tehnice aberante. Astăzi, au părut mai relaxați, poate și pentru că ar putea fi ultimul sezon pentru ei sub culorile acestei echipe.

Stilul fără atacant clasic de careu

Când recurgi la atâtea improvizații, e logic să te și frigi. Iar golul a venit pe o astfel de improvizație: Ovidiu Popescu fundaș stânga. Nu știi să stai în teren când nu e postul tău, ești nesigur, poți gafa, exact ce s-a întâmplat cu mijlocașul stelist reprofilat.

Probabil că oaspeții ar fi putut concretiza una din fazele create dacă ar fi avut la dispoziție un atacant de careu în formă, și gândul ne duce pe toți la Gnohere. Bizonul bine pregătit, bineînțeles.

CFR își va reveni, probabil, și va juca altceva în etapele care urmează. În condiții normale, titlul e ajudecat. Crede cineva în forța Craiovei? Sau în revenirea miiraculoasă a FCSB-ului?

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures