Stelele derby-ului nu fac parte doar din echipa Stelei (FCSB), ci și din cea a lui Dinamo, câțiva jucători ridicându-se la înălțimea unui meci de o asemenea anvergură. Alții, din păcate, s-au ales cu titlul de petarde.

De la FCSB m-a impresionat ca de obicei Momcilovic, chiar dacă a și greșit două preluări pe final. E tipul de fotbalist care dă totul pe teren, își face treaba ca la carte, își acoperă bine partea și găsește timpii să apară pentru centrări valoroase, dar și la finalizare, cum a făcut-o la golul cu Dinamo. Am mai spus-o, aș începe echipa cu el, chiar dacă are un rival la fel de bun pe post, Junior Morais.

Planic trebuie pus și la stele, și la petarde. În prima categorie, pentru incisivitatea sa și pentru ieșirile spre terenul advers, iar în a doua – pentru modul în care l-a scăpat de două ori pe Nemec.

Dar să mai continuăm cu fotbaliștii care au impresionat. De la FCSB, Nedelcu are clasă și e clar că va progresa și mai mult. Încă e timid, dar greșește puțin, vede jocul și e util și în defensivă, și în atac.

Un alt tânăr care merită remarcat este Denis Man. Deja se simte încrederea pe care a căpătat-o. Deși e un golgheter, participă și la construcție, pasează decisiv, cum s-a întâmplat în meciurile cu CFR și Dinamo, a început să semene a fotbalist. Și el va mai crește în joc, sunt convins, are calitate și e pozitiv în tot ceea ce face.

L-aș fi așezat printre stele și pe Romario Benzar, dar nu mi-a plăcut intrarea aceea cu talpa pe tibia lui Nascimento. Excelente aparițiile sale în ofensivă, cu centrări perfecte pentru atacanți. Poate mai trebuie să lucreze la faza defensivă, unde mai are scăpări.

De la Dinamo, numărul 1 a fost Penedo. Intervenții de mare portar, reflexe, anticipație, siguranță, un adevărat lider. Apoi, Salomao are fotbalul în sânge, însă e inconstant și se rătăcește de multe ori printre firele de iarbă. Mahlangu e și el sclipitor în unele momente, îmi place viteza și modul cum dezvoltă acțiunile de atac, dar are limitele lui.

Unul dintre jucătorii de clasă ai lui Dinamo e Nemec, un atacant briliant, care își face loc pe lângă fundașii adverși, are plasament, simțul porții, bun la cap, șutează destul de ok. Dacă ar înscrie mai des, n-ar mai sta mult în România.

Să vedem acum cine s-a „ridicat” la rangul de petardă. Pe locul 1 e Alibec, care rămâne mai mult dirijor sau agent de circulație decât fotbalist. Repet, trebuie să schimbe ceva în modul de gândire și în atitudine, are nevoie de ajutor specializat. L-aș plasa pe aceeași poziție și pe Bokila, complet pierdut în spațiu și timp, greoi și previzibil ca și culoarea roșie a semaforului după galben.

La dezamăgirile derby-ului l-aș trece și pe Budescu, și nu neapărat pentru penalty-ul ratat, ci mai ales pentru „je m’en fische”-ul care începe să devină obișnuință.

Titulatura de „petardă” și-a câștigat-o și Hanca în acest meci, departe de evoluțiile care l-au propulsat la națională, deconcentrat și nemotivat, dar și Florinel Coman, intrat într-un con de umbră deasă, din care nu poate ieși nici după plecarea de la Viitorul.

Pentru că a fost invizibil ca realizări, l-am și uitat pe Steliano Filip, unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren, care de mai multă vreme se remarcă mai mult prin nervozitate și dialog cu spectatorii, decât prin evoluții măcar satisfăcătoare..

Cam astea-s petardele derby-ului, ați văzut și stelele, voi ce părere aveți? Vă aștept să comentați aici, pe caramavrov.ro.

Citește și despre atuurile lui Contra la națională.