Steaua aproape că i-a făcut cadou titlul Viitorului, deși echipa lui Hagi a jucat de la slab spre foarte slab în multe partide din play-off.

Să ai așa jucători în lot, unii dintre cei mai buni, dacă nu cei mai buni din România pe posturile lor, și să nu poți face o echipă ca lumea, asta înseamnă că ești un antrenor modest. Păi cum să aibă Viitorul prima șansă la câștigarea campionatului, cu două etape înainte de final, când tu, Becali, iei tot ce vrei din Liga 1?

FCSB n-a reușit să bată nici CFR, nici Viitorul, nici Dinamo, lăsând formația constănțeană să se ducă ușor spre titlu, deși nici Hagi nu mai credea că e posibil, cu toată mentalitatea lui pozitivă.

Se pot găsi și scuze la fecesebiști, că a fost ghinion cu Viitorul, când, într-adevăr, roș-albaștrii au ratat câteva ocazii mari, sau că s-a primit gol în minutul 95 cu Dinamo, după o alunecare ciudată a lui De Amorim. Sau că Meme n-a bocit destul că-l fură arbitri.

Dacă pierde titlul, Steaua o face pe mâna ei. La ce lot are, trebuia să fie deja campioană. Bineînțeles, sunt și alte motive pentru situația actuală. Am mai discutat de lipsa fanilor, de faptul că echipa nu știe ce e noțiunea “acasă”, de scandalurile din ultima vreme, de pierderea identității. Toate astea se adună, în primul rând la moralul jucătorilor.

Lui Becali îi convine însă și-așa. Iar dacă va lua campionatul până la urmă, va zice că a făcut totul așa cum trebuie. Bravo lui!