Spectacol caraghios făcut de antrenorul român Marius Șumudică în Turcia, într-un moment în care rezultatele echipei sale sunt excepționale.

Știu că multora vă place, e de-al vostru, vorbește ca voi, bârfește ca nimeni altul, se victimizează aproape ca Dan Petrescu, dar pe Dan mulți nu-l înghit…

Pe mine mă deranjează când văd că acest român face circ în Turcia sau în România. Eu aștept mai mult de la un antrenor de fotbal, care ar trebui să fie un exemplu pentru grupul lui, pentru copiii care fac sport, pentru tinerii antrenori.

Îi apreciez performanțele, a luat titlul cu Astra, a dus-o pe Gaziantep pe locul 1, chiar și pentru două zile, are lipici la jucători, știe să le vorbească, să-i mobilizeze, dar eu zic că prea se dă în stambă.

Până la spectacol, e lipsă de respect

Până una-alta, mai avea 4 luni de contract. Cine sau ce îi dă dreptul să facă dezvăluiri despre negocierile noii înțelegeri? E o lipsă de respect față de club, față de ceilalți antrenori din Turcia, chiar față de fani, nemaivorbind de patronat și de conducerea lui Gaziantep.

Dacă voi agreați ce a făcut, foarte bine. Probabil de-aia suntem jigniți și n-avem credibilitate când ajungem pe-afară. Mulți români decenți au suferit degeaba pentru idioțeniile altor români. Ne amuză prostiile pe care le fac unii, suntem, într-un fel, complici cu ei. Dar nu ne dăm seama că suntem complici la degradarea numelui de român.

Declarațiile lui Șumudică despre patronatul lui Gaziantep au adus o demitere normală. Dacă aș fi patron de club în Turcia, nu l-aș mai oferta niciodată pe Șumudică, oricât ar fi el de bun antrenor și de bun mobilizator. Dar mă gândesc că turcilor le place circul, așa cum le place baclavaua sau caimacul.

Și, probabil, Șumudică e mai scandalagiu și mai circar decât ei.

Foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu