Simonova Kalașnikova a bătut-o măr pe Șarapova Invincibilova, 6-2, 6-2, după șapte înfrângeri consecutive în meciurile directe!

Simonova a jucat cu răutate, a trimis cu trufie, cu o forță supranaturală. Dacă ar fi avut suflet, mingile lovite de ea ar fi urlat mai ceva ca Șarapova. Rusoaica a înfipt și ea tomahawk-uri în celălalt teren, parcă reîncarnată într-un Old Shatterhand modern, dar românca noastră a scos toate aceste lovituri mortale, trimițând înapoi cu și mai multă furie.

Șarapova, căreia îi explodau în picioare retururile Simonei, s-a speriat la un moment dat, și-a chemat antrenorul să detoneze minele din terenul ei și i-a cerut explicații pentru fenomenul de dincolo de fileu. N-au ajuns la nicio concluzie. Micuța Simonova a continuat bombardamentul, a exasperat-o pe Îngâmfată, a trimis-o în fundul terenului până la vestiare, să-și ia pauze din alea lungi cu care știe ea să scoată adversarul din ritm.

Simonova a trimis excelent cu primul serviciu și n-a făcut-o deloc rău nici cu cel de-al doilea. Cifrele sunt grăitoare: peste 70% puncte câștigate cu ambele!

Dar ce mi s-a părut mai important a fost faptul că a atacat și ea serviciul 2 al adversarei, așa cum nu o făcuse în decisivul cu Înfumurata din finala de la Roland Garros din 2014 și nici în decisivul cu Crazy Girl Ostapenko, tot în finala de la Openul francez, de anul acesta.

Se simte în jocul Simonei o mică schimbare, poate că Andrei Pavel a reușit să o detensioneze un pic, să o facă să gândească pozitiv și agresiv, pentru că talent și resurse a avut dintotdeauna. Dar îi lipsea acel „ceva” de număr 1 mondial.

Sper ca această victorie (apropo, nu răspund celor care zic că, de fapt, Șarapova a prins o zi slabă sau că era normal ca Simona să o bată și ea o dată pe rusoaică) să-i aducă Simonei încrederea că poate fi numărul 1. E și nu e acesta un obiectiv. Dar, dacă ai ajuns acolo, în Top 5, unde te menții de atâta vreme, de ce să nu devii și lider mondial?

Simonova poate și va reuși!