Simona abia mai merge la finalul celor 6 ore de joc. Are picioarele grele, o doare tot corpul, a alergat două maratoane într-o jumătate de zi. Dar cel mai mult o doare înfrângerea de la dublu.

Și-a dorit atât de mult să câștige, să joace o finală de FED Cup pentru România! Și a dat totul. Tot ce a putut. A tras de ea pe final, deși abia se mai putea ține pe picioare.

Am văzut în jocul ei pasiune, suflet, ambiție. Un ghemotoc de om care luptă până la epuizare pentru victorie și pentru țara lui.

Simona e un exemplu pentru noi toți. E exemplul că se poate, că putem fi sus și că ne putem bate cu marile puteri, chiar dacă nu avem condițiile lor, chiar dacă statul român e anchilozat, blocat de interese personale.

Români ca Simona

M-am săturat de șablonul că românii sunt puturoși și delăsători. Să nu mai generalizăm! Există mulți români vrednici, curajoși, geniali, frumoși, puternici, buni. Așa cum este această fenomenală Simona Halep, o luptătoare cu mușchi de oțel și cu mintea ageră, o atletă desăvârșită, cu o ambiție și cu o rezistență ieșite din comun.

Avem chirurgi excepționali, muzicieni care concertează pe marile scene ale lumii, specialiști în IT care profesează în companii cunoscute de pe mapamond, constructori foarte buni.

Sunt mulți români valoroși, profesioniști, care-și fac treaba la superlativ, dar rămân în umbră, din modestie sau pentru că domeniile în care lucrează nu sunt atât de mediatizate. Există conaționali de-ai noștri excepționali, ca și Simona, în multe domenii de activitate, care trag în maratoanele profesiei lor.

Fotografii: Sorin Pană / sportpictures.eu

Sunt mulți români care au spiritul Simonei, avem nevoie de ei toți, să-i vedem, să-i cunoaștem, să-i apreciem, să-i promovăm. Și pentru că lucrez de curând pentru elitaromaniei.ro, vă recomand să intrați aici și să vedeți ce oameni avem printre noi, cât de talentați sunt, cât de buni, cât de frumoși, ce suflete alese și ce profesioniști desăvârșiți!

Ilie Năstase, Nadia, Hagi, Simona…

Suntem o națiune talentată, și în sport, și în alte domenii. Iar când talentul este dublat de o ambiție imensă, de o muncă susținută, de încrederea în propriile forțe, putem face lucruri mari. Exemple sunt destule, mai ales în sport: Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, generația lui Hagi, Lupescu și Lăcătuș la fotbal, iar acum Simona Halep.

Simona este etalonul, ea a ieșit în față. Acesta e tipul de român cu care trebuie să ne mândrim. Acesta este exemplul pe care trebuie să-l urmăm și noi, cei care încă nu avem încredere că putem să ne batem cu cei mari.

Ne-am luptat cu acești francezi extrem de organizați în sport. Datorită Simonei, dar și datorită unei galerii excepționale, cu oameni frumoși, precum cei despre care vă vorbeam.

Românii au dominat Franța la ea acasă. Simona a luptat ca un supraom. Cu aceste concluzii trebuie să rămânem și de aici trebuie să pornim dacă vrem să ne revenim ca popor și ca țară.