Simona Halep este mai puternică decât oricând, aflându-se în cel mai bun moment al carierei din punct de vedere al jocului și al rezistenței fizice și psihice. A progresat foarte mult în ultimii doi ani, ba chiar din 2017 încoace, când a pierdut Roland Garros-ul în fața Jelenei Ostapenko.

Simona se află la un singur pas de o nouă finală, după ce a învins-o pe Kerber cu 6-7, 6-3, 6-2, prestând un joc solid, chiar dacă acesta a fost presărat cu mai multe erori neforțate.

Românca a controlat meciul, care a stat în echilibru doar în primul set, câștigat în tie-break de nemțoaică. Apoi, dominarea a fost categorică.

Simona a arătat bine fizic, în fața unei adversare care s-a tăiat după ce a câștigat prima rundă, epuizată de această adevărată simfonie, adaptare după Toccata lui Brahms. Halep a tocat-o mărunt pe Kerber, a alergat-o de colo-colo, i-a trimis mingea și spre corp, și spre stânga, și spre dreapta, până când aceasta a amețit efectiv. Aproape că nu mai știa în ce parte sau în ce zonă a terenului se află.

Puternică și plină de încredere

Cu o defensivă de fier, dar și cu un moral extraordinar, cu o privire plină de încredere, în care se putea observa acea ferocitate specifică unui animal de rasă, dar și unui sportiv de mare performanță, care își devorează adversarul indiferent de numele acestuia, Simona Halep este cea mai completă jucătoare a lumii.

FOTO: Recep Sakar / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures

Chiar a părut un meci de lupte de contact sau de box: stânga-dreapta, croșeu, upercut, în figură și la corp, cu Kerber care încasa continuu, aproape căzută, dar de o rezistență incredibilă. Meciul era deja jucat de la 2-0 în setul 2. Nemțoaica a stat în picioare, dar Simona o trimisese demult acasă.

Puțini sportivi din lume ajung aici!

Simona Halep se află din nou în semifinale la Roland Garros, o performanță excepțională, indiferent dacă va câștiga sau nu trofeul. Puțini sportivi din întreaga lume ajung aici atât de des, iar din România – doar unul.

Simona e mai puternică decât oricând, se vede și se simte asta din mișcările ei, din atitudinea ei, din privirea ei, din loviturile pe care le reușește. Stă foarte bine atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Să credem în ea, pentru că e singura sportivă din România care ne creează astfel de stări de bucurie și de emoție. Iar dacă nu va fi să fie nici de data asta, să o stimăm pentru ce a reușit până acum și să sperăm în continuare.

Hai Simona!

Credit foto: Mihaela Bobar / www.SportPictures.ro