Simona Halep: Fantastique, exceptionnel, extraordinaire, magnifique! Da, epitetele trebuie să curgă și în franceză, și în română, și în toate limbile pământului pentru această sportivă fenomenală care este Simona Halep!

Românca noastră domină tenisul mondial la feminin din 2014 încoace!

Se regăsește de patru ani între primele patru jucătoare ale lumii!

Numărul 1 mondial de la finalul lui 2017!

Două finale la Roland Garros (2014 și 2017) și se pregătește să o dispute pe a treia (2018)!

Finală la Australian Open în acest an!

Alte două semifinale de Mare Șlem, la Wimbledon 2014 și US Open 2015.

16 titluri câștigate: 2018 – Shenzhen; 2017 – Madrid; 2016 – Madrid, București și Montreal; 2015 – Shenzhen, Dubai și Indian Wells; 2014 – Doha și București; 2013 – Nürnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia.

Alte 14 finale jucate între 2010 și 2018!

Fantastique!

Acest articol este despre Simona Halep, despre frumusețea tenisului jucat de ea, despre muncă, transpirație, emoție, putere fizică și mentală, capacitatea de regenerare, constanță, care se obțin în ani de antrenamente, după nenumărate momente dificile, după lacrimi, suferință, durere.

Din toate acestea, se nasc marile victorii, marile meciuri, pe care Simona ni le aduce an de an în casele noastre și pentru care trebuie să o stimăm și să o iubim.

Scriam ieri că Simona Halep a ajuns în cel mai înalt punct al carierei din toate punctele de vedere, și fizic, și mental, și ca experiență de joc, și ni s-au confirmat toate acestea în partida cu Muguruza, pe care a dominat-o categoric în primul set, făcând-o pe spanioloaică să se întrebe și să își întrebe staff-ul ce se întâmplă pe teren, pe ce lume se află, ce trebuie să facă.

Muguruza a încercat să-și dea refresh în setul secund, a condus cu 4-2, dar Simona și-a revenit rapid, a repornit tăvălugul de lovituri date până-n gâtul adversarei, lungi, grele, sufocante, și a câștigat ca o mare jucătoare și ca o mare luptătoare.

Simona e numărul 1! În finală, trebuie să-și facă jocul, să joace ceea ce știe, să nu se lase intimidată de bombele americancei Stephens și sunt convins că va învinge!

Hai Simona! Până la capăt!

Credit foto: rolandgarros.com