Simona Halep se desparte de antrenorul Darren Cahill! Sau invers! Cert este că australianul a avut  primul cuvânt, pe twitter, iar Simona a reacționat imediat.

Darren Cahill a fost cel care a făcut anunțul, invocând motive personale: “Aș vrea să anunț că eu și Simona nu vom mai continua parteneriatul în 2019 doar din motive care țin de familia mea”.

Simona a reacționat și ea, tot pe twitter: “Mulțumesc atât de mult, Darren, pentru munca grea depusă și pentru sprijinul incredibil de-a lungul ultimilor patru ani. Am fost norocoasă să te am alături! Și ce traseu am avut! Urându-ți ție și familiei toate cele bune, sunt sigură că ne vom revedea curând.”

Românca a câștigat anul acesta primul ei titlu de Grand Slam, la Roland Garros, cu Darren Cahill antrenor. La finalul meciului cu Sloane Stephens, din ultimul act, cei doi au fost extrem de emoționați și au plâns de fericire.

Iată ce trofee a cucerit Simona avându-l ca antrenor pe australian, din 2015 încoace: Indian Wells (2015), Madrid, Montreal, București (2016), Madrid (2017), Roland Garros, Shenzen și Montreal (2018).

Între cei doi au existat mai multe momente tensionate, culminând cu acela de la Miami, când Simona a reacționat ciudat la indicațiile lui Cahill. Australianul a amenințat cu plecarea, condiționând continuarea colaborării cu o schimbare a atitudinii Simonei față de el și față de tenis. Iar Simona s-a schimbat.

“Generozitatea, profesionalismul, personalitatea Simonei”

În postarea sa de pe twitter, Cahill a detaliat motivele despărțirii și a încheiat cu un “Mulțumesc” și o inimioară:

“După o perioadă în care m-am gândit foarte mult,  după multe discuţii şi după mulţi ani în care am petrecut peste 30 de săptămâni pe an departe de familia mea, am luat decizia de a lua o pauză de 12 luni din a mai antrena, pentru a-mi susţine copiii, care intră într-o perioadă importantă a vieţii, fiind în ani terminali la liceu.

Vreau să-i mulţumesc Simonei pentru patru ani fantastici. Empatia, personalitatea sa, etica în munca pe care o depune, generozitatea şi profesionalismul m-au făcut să stau alături de ea cu plăcere, din postura de antrenor.

Este o femeie tânără cu clasă şi o persoană pe care o respect mult, ceea ce e mai important decât orice rezultat obţinut.

Am avut un job de vis şi vreau să-i mulţumesc pentru că a făcut să fie aşa, dar şi pentru oportunitatea de a lucra cu cineva talentat şi dedicat precum este ea.”