Simona Halep a câștigat clar primul ei meci de la Turneul Campioanelor, 6-4, 6-2 cu franțuzoaica Garcia, și a arătat ce înseamnă să fii numărul 1 mondial!

Concentrare, determinare, putere, tehnică, lovituri precise, servicii la linie, un serviciu doi fenomenal, încredere în propria capacitate de a juca tenis la nivel înalt, asta a arătat Simona în partida cu Caroline Garcia.

Simona emană forță și își hipnotizează adverasrele numai când te țintuiește cu privirea și cu ochii ei mari și verzi, o privire care transmite hotărâre și încredere. Dacă ai intrat în raza ei de acțiune, ești mâncat, terfelit, învins, așa cum a fost și Caroline Garcia de la 4-4 în primul set. Simona o devora efectiv cu privirea și a devorat-o și cu tenisul: franțuzoiaca a mai câștigat doar două ghemuri până la final.

Asta înseamnă, prieteni, să fii numărul 1 mondial. Să dai foarte puține șanse adversarului, să câștigi clar, să-ți etalezi calitățile, să emani energie pozitivă, să arăți ce tenis știi să joci.

Simona m-a lăsat mască în primul rând cu serviciul ei doi irepreoșabil, extraordinar de precis, ca o măsurătoare din fizică fără marjă de eroare. Poate doar la Serena Williams am văzut un serviciu doi atât de bun, Simona având însă deficiența că nu cântărește și nu măsoară în înălțime cât sus-numita și nu bombardează mingea, ci doar servește ca un sportiv. Precizia Simonei la serviciul doi e dată de o muncă incredibilă, așa cred. Doar exersând ore întregi la antrenamente, poți să ajungi la astfel de performanțe, să te situeazi practic la limita dintre real și ireal.

Simona e numărul 1 mondial și arată asta din toți porii, din toată ființa ei, din orice mișcare, ce denotă o siguranță fantastică.

Românca noastră poate bate pe oricine la acest turneu, nu-i stă nimeni în cale dacă joacă la fel, dacă nu are scăderi de nivel substanțiale.

Un singur lucru îi mai lipsește Simonei: o mai mare regularitate a loviturilor câștigătoare. Are nevoie să schimbe asta în jocul ei, să preia mai des inițiativa, să nu stea atât de mult la mâna adversarelor. Când o va face, vă spun eu că va câștiga și un turneu de Mare Șlem!