Simona Halep a tăvălit-o în setul 2 pe masiva Serena Williams, a transpirat-o prin loviturile diversificate, în timp ce americanca s-a bazat mai mult pe serviciul ucigător și pe returul bărbătesc pe care-l trimitea pe serviciul doi al Simonei.

FOTO: Lukas Coch/AAP/dpa / Hepta / Sport Pictures

Mi-a plăcut meciul, nu și deznodământul, dar am văzut o mare jucătoare, pe Simona Halep, tăvălind o legendă în setul 2, o legendă de pe care curgeau râuri de transpirație și de neputință.

Simona a trimis mingi excepționale, a plimbat-o stânga-dreapta pe Williams, s-a apărat eroic, a pus racheta ca un scut la „trăznetele” venite din partea cealaltă de fileu, a întors meciul în favoarea ei după un 1-6 în care am avut impresia că pe teren e o mașină de lovit mingi cu viteze supersonice, iar de cealalată parte – un om normal, care încearcă să joace tenis.

E de pe altă planetă!

Dar Simona Halep nu e un om normal, ci un sportiv excepțional. După un prim set în care forța Serenei Williams a fost devastatoare, copleșitoare, oricine ar fi fos resemnat în fața puterii supranaturale care lansa „meteoriți” de la câțiva metri distanță. Nu și Simona!

Românca a crezut în ea, a crezut că poate să se lupte și cu ceva nepământesc, pentru că Serena nu este o femeie de pe planeta noastră, ci, probabil, una din Pandora, acolo unde se desfășoară mare parte din acțiunea filmului Avatar. Are mușchi, o putere extraterestră, o privire care te sfâșie, o lovitură care te îndoaie!

FOTO: Lukas Coch/AAP/dpa / Hepta / Sport Pictures

M-a satisfăcut tenisul Simonei și modul cum a revenit în joc. Cum a amețit efectiv „monstrul sacru” Serena. Un tenis de mare calitate, de mare intensitate și specatculozitate, cu care i-a fost superioară americancei.

Simona a răspuns stilului „buf-buf” cu inteligență, viteză de reacție și execuții duse spre perfecțiune. Meciul s-a jucat în câteva mingi. La 1-1 la seturi și 3-2 pentru româncă, aceasta a avut trei mingi de break și de 4-2. N-a reușit să concretizeze niciuna și, la 3-3, americanca a găsit puterea să se ridice, să-și revină din loviturile nenumărate pe care le-a încasat și să închidă confruntarea cu 6-4.

Sunt mândru că sunt contemporan cu un sportiv ca Simona și pot spune acum, cu mâna pe inimă, așa cum am mai spus-o și cu mult înainte de câștigarea Roland Garros 2018, că ea va mai câștiga cel puțin un Grand Slam. Probabil chiar în acest an.