Simona Halep domină tenisul fetelor la nivel mondial în acest an și mai ales în a doua jumătate a lui 2018. În ultimele 5 turnee jucate, a disputat 4 finale, câștigând două, printre care una de Grand Slam!

Simona e un lider mondial de temut. Ultimele turnee disputate au demonstrat dominația autoritară a româncei, care a pierdut doar trei meciuri din ultimele 25!

Tenisul jucat de Simona e unul extraterestru, cu lovituri bine țintite și variate. Defensiva ei a rămas la cote înalte, ca și anul trecut, când a devenit pentru prima oară numărul 1 în lume, dar în 2018 pune accent și pe ofensivă, atacă devastator orice minge mai slabă a adversarelor, le plimbă pe acestea de pe o parte pe alta a terenului și le împinge cu o forță supranaturală dincolo de fundul terenului.

În plus, serviciul 1 a devenit unul dintre atuurile principale, de adevărat lider mondial, procentajul la acest capitol fiind unul extrem de ridicat. Progresul este evident și pe serviciul doi, în care Simona pune mult efect și trimite mai mereu spre lateral.

Performanțele Simonei la ultimele 5 turnee la care a fost prezentă

Finală la Roma: 0-6, 4-6 cu Svitolina (Ucraina)

Câștigătoare la Roland Garros: 3-6, 6-4, 6-1 cu Stephens (SUA)

Eliminată în turul III la Wimbledon: 6-3, 4-6, 5-7 cu Hsieh (Taipei)

Câștigătoare la Montreal: 7-6, 3-6, 6-4 cu Stephens (SUA)

Finală la Cincinnati: 6-2, 6-7, 2-6 cu Bertens (Olanda)

Înfrângerea cu Kiki Bertens a venit și pe fondul oboselii fizice și psihice. Dacă se termina 2-0 pentru Simona, nimeni n-ar fi spus nimic, dar, intrând în setul decisiv, totul s-a năruit. Asta nu înseamnă că parcursul ei din ultimul timp nu a fost unul senzațional și aveți mai sus dovada.

Probabil că Simona nu va forța la New Haven, pentru că urmează apoi ultimul turneu de Mare Șlem al anului, pe care îl poate câștiga, dacă ținem cont de evoluțiile ei din luna mai încoace. Au fost trei luni fantastice, avem pe ce ne baza, sunt argumente solide pentru o victorie la New York.

Succes, Simona!

 

Credit foto: wsopen.com