Simona crește nivelul de joc la momentul oportun, înainte de fazele superioare ale primului turneu de Mare Șlem al anului, și asta nu poate decât să ne bucure.

Jocul ei din partida cu Naomi Osaka (Japonia, 72 WTA), din optimi, a fost unul de lider mondial. O partidă abordată cu mult calm, în care Simona a părut conștientă de propria valoare, stăpână pe loviturile sale, cu un serviciu foarte bun, ca de obicei în ultimul timp, cu o defensivă excepțională, dar, ce e mai important, și cu atacuri decisive, ceea ce nu prea văzusem în turul precedent, cu americanca Lauren Davis.

Simona își atinge abia acum vârful de formă. A suferit, s-a chinuit, a trecut cu bine peste ghinionul accidentării din primul tur și ne-a arătat cu felina japoneză un tenis de mare clasă, un tenis modern, jucat cu o bună intensitate și, mi s-a părut mie, fără să își forțeze limitele. Totul a venit natural, cu dezinvoltură, jucând punct cu punct.

Iar faptul că n-a forțat și că a câștigat repede e un atu important atât pentru meciul viitor, cu învingătoarea dintre Karolina Pliskova și Barbara Strycova, cât și pentru recuperarea ei.

Simona a depășit ireal oboseala de după maratonul cu Davis și cred că a reușit asta și datorită mentalului pe care și l-a antrenat în ultimul timp. Simona conștientizează că e cea mai bună jucătoare din lume la ora actuală, dar, în același timp, nu are acea aroganță cu care poți să pierzi meciuri aparent ușoare.

După ce a trecut de accidentarea din primul tur, după meciul infernal din șaisprezecimi și la modul cum arată jocul ei în acest moment, Simona se poate gândi cu optimism la primul ei titlu de Grand Slam. Bineînțeles că va fi greu. Nu poți câștiga cu ușurință un asemenea turneu, dar important e că suntem acolo și că speranțele noastre au crescut după ultima evoluție.

Kerber, Svitolina, Wozniacki sunt adversare de temut, dar Simona e numărul 1 și poate bate pe oricine în acest moment.

Dar, și în cazul unui eșec în sferturi, semifinale sau finală, Simona Halep ne-a condus din nou în lumea mare a tenisului și ne-a ajutat să visăm. Cine iubește sportul și cine simte românește știe despre ce vorbesc.

Rămânem în picioare, cu speranță și optimism, asta e tot ce contează.

Credit foto: Recep Sakar / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures