Simona 2018 e o jucătoare completă, are toate caracteristicile unui număr 1 mondial și doar ghinionul sau cauze extrasportive o vor împiedica să câștige anul acesta un turneu de Mare Șlem.

Rămân pe poziție, în ciuda contestatarilor, și cred cu tărie că Simona Halep poate ridica deasupra capului un trofeu de primă mărime, iar acum argumentele mele sunt mai multe și mai realiste.

Am văzut-o pe Simona și în acel demonstrativ din Thailanda, la finalul anului trecut, când numai demonstrativ n-a fost ce a jucat Simona, cu o îndârjire pe care o vezi în marile turnee și numai la marii jucători de tenis ai lumii.

Simona arată niște plusuri evidente în jocul ei în acest început de 2018. În afara serviciului 1 foarte bun, românca noastră se apără parcă și mai bine decât o făcea anul trecut, când a devenit numărul 1 mondial, dar, ce e mai important, trece cu lejeritate și la atac atunci când are ocazia, loviturile ei precise și solide fiind devastatoare pentru adversare.

Halep a cedat doar un set în ultimele șapte meciuri, incluzând aici și demonstrativul din Thailanda, cu chinezoaica Duan, în turul II la Shenzhen. Important este faptul că numărul 1 mondial a câștigat toate meciurile de o manieră categorică, cu handicap considerabil de fiecare dată: -5,5 ghemuri cu Johanna Konta, -6,5 cu Karolina Pliskova (ambele în Thailanda), -6,5 cu Gibbs, -5,5 cu Duan, -7,5 cu Sabalenka, -6,5 cu Begu (ultimele patru la Shenzhen)!

Jocul de picioare senzațional, poate cel mai bun din circuit, viteza de reacție și viteza de deplasare, defensiva impresionantă, serviciul 1 bine plasat și puternic, loviturile precise și bine înfipte în terenul advers, plusurile evidente din punct de vedere psihic față de anii trecuți sunt atuurile pe care Simona Halep le poate converti în câștigarea unui turneu de Mare Șlem.

Simona îmi pare la acest început de an cea mai în formă jucătoare de tenis din lume, nu degeaba e numărul 1, dar mă refer aici la jocul solid pe care l-a arătat în ultimele partide.

E indubitabil, o poate învinge pe Siniakova în finala de mâine dimineață de la Shenzhen și poate bate pe oricine la primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open!

Hai Simona! Avem încredere în tine!