Se încinge lupta în Liga 1 după ultimele numiri de antrenori. Pițurcă și Dusan Uhrin se alătură altor trei tehnicieni care au maturitatea să se bată la titlu.

Dan Petrescu, Hagi, Edi Iordănescu și sus-numiții Pițurcă și Dusan Uhrin sunt antrenorii de top care au confirmat de-a lungul carierei.

Când se încinge Bursucul

Dan Petrescu a câștigat ultimele două campionate în România și mai are unul cu Urziceni, în 2009. Cu toții ne așteptam atunci ca Bursucul să facă trecerea spre o echipă puternică din Occident. A ales însă banii din Rusia, apoi din Qatar și din China, dar asta nu înseamnă că valoarea lui a scăzut, ci doar că și-a stopat singur ascensiunea spre fotbalul adevărat.

Dincolo de alegerile lui, e antrenorul care știe să facă echipe puternice, printr-o bună organizare și o disciplină pe măsură. Exagerează grav cu protestele la adresa arbitrilor și își strică imaginea, ar trebui să lucreze cu un psiholog ca să-și tempereze pornirile războinice.

Gheorghe Hagi a luat titlul în România cu o echipă construită de el, devenind un nume și ca antrenor. Are ochi, crește jucători, Viitorul e nelipsită în ultimii ani din play-off, vinde în străinătate, chiar dacă doar Răzvan Marin a confirmat până acum.

Fotografii:Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Hagi se va bate, probabil, și în acest an pentru cupele europene, să vedem dacă are lot și forță financiară să tragă la titlu. Viitorul joacă la victorie toate meciurile, o echipă ofensivă și, de multe ori, spectaculoasă. Tocmai de aceea a surprins letargia din partida pierdută în weekend cu FCSB (1-2).

Marea surpriză a verii

Victor Pițurcă e surpriza acestei veri și vine cu gânduri mari la Craiova. Fostul selecționer a reușit calificări la turneele finale de CE cu naționalele de tineret și de seniori ale României, are un titlu cu Steaua, în 2001. Un antrenor la care, de asemenea, disciplina e primordială.

Dusan Uhrin a făcut și el treabă la Poli Timișoara și a pus-o pe Dinamo pe picioare după numai două meciuri, ambele câștigate. Nu are mari rezultate la activ, dar echipele lui sunt, ca și cele antrenate de Dan Petrescu, bine organizate, disciplinate tactic și se bat pentru cupele europene.

FOTO: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Edi Iordănescu e ultimul pe listă, dar primul în clasamentul primei ligi cu Gaz Metan Mediaș! A câștigat Supercupa Românie cu CFR Cluj, anul trecut, după care a fost demis. A făcut echipă bună la Pandurii Târgu Jiu, în primii ani de carieră, apoi a dus-o pe Astra în play-off, deși toată lumea o vedea la retrogradare.

Începutul de sezon e senzațional, cu Gaz dominând Liga 1 din România. Să vedem dacă echipa din Ardeal va avea constanță în joc și în rezultate.

Așadar, se încinge lupta în Liga 1 și datorită acestor 5 antrenori care dau consistență campionatului, prin experiența și seriozitatea lor, dar și prin, regulă generală, disciplina pe care o cer jucătorilor. Echipele pe care le conduc au șanse bune să ajungă în play-off-ul actualei ediții. Iar pentru poziția a 6-a se bat Botoșani, FCSB, Sepsi și Astra.