Să ne bucurăm, prieteni! România s-a calificat în semifinalele Campionatului European feminin de handbal, chiar dacă a pierdut ultimul meci din grupa principală, 29-31 cu Ungaria.

Încă 8 naționale, din cele 16 participante la acest turneu final, pleacă acasă. România rămâne în Franța pentru a juca semifinalele! Este o imensă performanță, chiar dacă ea a fost obținută la limită și după un joc modest în ultimele trei partide, cu Olanda, Spania și Ungaria.

Haideți să ne mai scoatem bățul ăla din fund cu care trăim de atâția ani și să ne bucurăm de o mare performanță. Suntem prea exigenți când nu este cazul, suntem prea critici când trebuie să lăudăm.

Să ne respectăm valorile!

Nu știm să ne respectăm valorile, fetele astea din lotul național de handbal reprezintă o valoare inestimabilă, se bat de la egal la egal cu marile națiuni ale Europei, câștigă, mai și pierd, joacă uneori bine, uneori slab, dar sunt fetele noastre și trebuie să le susținem.

Numai într-un popor ca al nostru există frustrați care își reneagă numărul 1 mondial, și mă refer la Simona Halep. Am văzut atâtea jigniri, că m-a luat groaza!

Avem puține valori în țară, și în sport, și în societate. Cu ce ne ajută dacă le contestăm și pe acestea?

Fotografii: fra2018.ehf-euro.com / Anze Malovrh / kolektiff

„Să nu mai fim atât de negativiști”, ne sfătuia australianul Darren Cahill. Adică să fim mai pozitivi, să privim lucrurile cu alți ochi, nu numai cei mohorâți, pierduți, triști, de oameni bătuți de soartă.

Știu că e greu, știu că am trecut împreună prin momente extrem de dificile și încă mai trecem, dar numai din noi poate veni salvarea, numai noi putem schimba ceva și ne putem schimba.

Așa că haideți să ne bucurăm de faptul că România e în semifinalele Campionatului European de handbal! Ce va fi acolo? Vom pierde la scor? Nici nu contează!

Și dacă ar fi și finală?

Să jucăm cât putem de bine și, cine știe, poate cu puțin noroc, poate cu o zi bună prinsă de portărițele noastre, de Eliza, de Crina, de Cristina Laslo, să ajungem în marea finală.

Să jucăm pentru noi, pentru România, pentru fanii care iubesc sportul, pentru Cristina Neagu, această excepțională fată care are o capacitate incredibilă de regenerare și care știe să se mobilizeze extraordinar și să își mobilizeze mereu colegele.

Hai România! Suntem o echipă! Să ne bucurăm împreună!