Să ne bucurăm de ce avem și de cei de lângă noi! Să ne bucurăm de performanțele extraordinare și de marile meciuri ale Simonei!

Am primit ieri un mesaj emoționant, trimis de un coleg de liceu, părintele unui băiețel cu autism.

Viața colegului meu după nașterea băiatului este o zbatere continuă pentru „infinetizimalele”, așa cum le numește, progrese ale băiețelului său.

Copilul urmează acum un curs de pianoterapie, pe lângă terapia ABA, care implică imense costuri lunare. La Serbarea de Crăciun, deși nici părinții nu se așteptau, micuțul a cântat o mică bucată muzicală la pianină. Nu vă pot exprima în cuvinte bucuria părinților.

Am făcut această introducere pentru a vă face să înțelegeți că în viața asta trebuie să ne bucurăm pentru tot ce avem, pentru tot ce ni se oferă. Pentu lucrurile și faptele poate mărunte, dar atât de importante, dacă știi să le privești, să le trăiești, să le savurezi. Să mai lăsăm deoparte frustrările, răutățile zilnice și egoismul care ne strivește.

Să ne bucurăm împreună de marile meciuri ale Simonei!

Și pentru că aici, pe blogul meu, vorbim mai mult despre sport, vă invit să vă bucurați. Să ne bucurăm împreună de marile meciuri ale Simonei, de trofeele câștigate de ea. Să ne bucurăm atunci când sportivii români mai scot capul prin lume și mai reușesc câte o performanță. Așa cum o face Simona, cum o fac fetele de la tenis de masă sau fetele de la scrimă.

Simona a pierdut azi cu Muguruza, după un meci impresionant, în care a luptat cu îndârjire, a dat tot ce a putut pentru victorie și a fost foarte aproape să o și obțină.

Jocul ei eclatant din aceste două săptămâni de Australian Open ne-a adus din nou emoția în case. Am trăit iarăși momente unice, de sport adevărat. Am țipat, am sărit, ne-am întristat, ne-am revenit, am înjurat și am rupt rachete împreună cu Simona, dar cel mai important este că ne-am bucurat de sport la nivel înalt.

Să ne bucurăm de fiecare dată când un sportiv român ajunge în vârf, să ne bucurăm când un copil vrea să facă sport, să ne bucurăm că suntem sănătoși.