Simona Halep ne-a arătat cum poți să bați într-un singur picior un munte de om. Da, Simona a jucat într-un picior partea a doua a meciului cu luptătoarea de sumo Aiava, după accidentarea teribilă din debutul setului doi. Și a făcut-o excepțional, conservându-și energia, fără să forțeze prea mult glezna afectată, dar punându-și în valoare loviturile precise, aproape de liniile terenului, și serviciul din ce în ce mai bun.

Reluarea tv cu alunecarea prin care glezna se îndoaie infernal ne-a dat fiori reci în căldura apartamentului nostru, de parcă urmăream meciul de afară, la minus câteva grade Celsius. Am văzut grimasele Simonei și am simțit durerea, ne-am dat seama că e ceva destul de grav, mai ales că era vorba de același picior stâng la care a mai avut niște accidentări serioase.

Cu inimă de campioană, Simona a găsit puterea și stăpânirea de sine să treacă peste durerea fizică și să continue meciul, strângând din dinți când trebuia să-și lase greutatea pe piciorul afectat.

Meciul a avut un început ciudat, cu australianca aruncând parcă greutatea, ca la atletism, în terenul Simonei, care părea copleșită de acest bombardament. Dar fetița mare de dincolo de fileu a căzut sub presiunea meciului, a căldurii și a numelui adversarului, s-a sufocat și a început să greșească.

Numărul 1 mondial a simțit momentul, a făcut din ce în ce mai puține erori și a întors fantastic de la 2-5 și două mingi de set pentru adversară!

Apoi, povestea părea simplă, dar accidentarea teribilă despre cared am vorbit mai sus ne-a dus aproape de Infern, chiar cu gândul la abandon.

S-a terminat bine pentru noi din punct de vedere al rezultatului, dar frica de un diagnostic grav rămâne.

Să sperăm că Simona va avea timp să se recupereze până la meciul de miercuri cu păpușica Bouchard și că-și va putea continua marșul spre o nouă finală de Grand Slam.