S-a dus magia italianului Devis Mangia. Craiova a primit 7 goluri în ultimele două etape, a dat și ea patru, dar a luat un singur punct, fiind egalată de o echipă în inferioritate, care a trecut pe final chiar pe lângă victorie!

Mangia și-a arătat limitele în partidele cu FCSB (2-5) și Astra (2-2), fiind total lipsit de reacție în momente cheie ale jocului.

Primul episod. Craiova e condusă de FCSB cu 1-0 din minutul 1 la Severin și apoi cu 2-0 în minutul 33. Tehnicianul din Cizmă nu schimbă nimic la acest scor, așteaptă pauza, începe repriza a doua, dar Craiova joacă în același sistem și cu aceeași jucători. Mangia e incapabil să vină cu ceva nou, deși e clar ca lumina zilei că echipa sa e dominată clar și mișcă foarte puțin în atac.

Ce mai așteaptă Mangia? Golul de 3-0 al fecesebiștilor, care vine logic, conform cursului jocului, în minutul 62, după ce italianul făcuse totuși o schimbare în minutul 57, Datkovic cu Dimitrov, post pe post, adică nimic pe frontul de atac.

Mangia face a doua înlocuire în minutul 86, la 2-5, când nimic nu se mai putea întâmpla. De ce nu a încercat ceva pe faza de atac la pauză? De ce nu a încercat ceva în repriza a doua? Sunt întrebări la care greu găsim un răspuns.

Episodul 2. Craiova are 2-1 în minutul 73 al partidei de la Giurgiu, cu Astra, moment în care portarul gazdelor este eliminat. Iese Marquinhos, un jucător de atac, intră portarul Lazar, Astra rămâne cu o mare gaură în ofensivă, dar signor Mangia e din nou blocat la marginea terenului.

În loc să schimbe sistemul, să pună presiune pe un adversar în inferioritate și să închidă meciul cu încă un gol, italianul se complace sub pălăria rezultatului de moment, iar echipa lui se retrage inexplicabil, e dominată și egalată. De aici e deja prea târziu. Degeaba îi bagă pe Burlacu și pe Roman, timpul trece în favoarea gazdelor, care își creează, culmea, noi ocazii la poarta lui Calancea!

Două episoade care scot în evidență incapacitatea lui Mangia de a gândi repede și de a veni cu ceva nou pentru a schimba jocul cu FCSB și pentru a-și consolida victoria de la Giurgiu.

Italianul dă impresia din discurs că e prea mare pentru campionatul ăsta românesc. Mie mi s-a părut mic și modest în ultimele două partide.

Credit foto: Andi  Popescu / Sport Pictures