S-a întors Darren cel Mare, australianul care a dus-o pe Simona pe locul 1 mondial și alături de care românca noastră a câștigat primul ei trofeu de Grand Slam.

Mi-era dor de el, de Profu’ Cool, care știe să se pună la mintea elevei Simona Halep dintr-a XII-a, să fie și autoritar, și plăcut, în același timp. Îl și respecți, dar îl consideri și un prieten.

Ce-i drept, de-a XII-a era cealaltă româncă (crescută de Canada) de la Turneul Campioanelor, Bianca Andreescu, dar aceasta n-a avut aproape un pedagog și un psiholog precum Darren.

Nu vreau să iau din meritele Simonei, a muncit fiecare minge, a avut tărie de caracter și a întors o minge de meci a  adversarei, câștigând la puncte prin încăpățânare tehnică, dar Darren a fost fenomenal, ca de obicei. De fapt, cred că  mingea de meci a Biancăi Andreescu a fost salvată de el, australianul cu figură de bonom care i-a spus Simonei simplu și cuprinzător, printre mai multe indicații tactice, la 3-6, 4-5: „Luptă!”.

S-a întors Darren, omul-mobilizare

Un „on court coaching” cu Darren Cahill o poartă pe Simona prin toate stările: începe supărată, ca și cum nu l-ar băga în seamă pe antrenorul ei, acesta turuie și turuie continuu, direct la țintă, despre ce trebuie să facă atunci când va reintra pe teren, îi spune unde trebuie să pună accentul, să insiste, îi dă încredere, Simona revine la sentimente mai bune, spune și ea ceva, ce o doare, ce o nemulțumește, iar Darren vine pe final cu acel îndemn mobilizator: „Faci totul bine, continuă așa. Și luptă!”

Iar Simona preia imediat legătura, e schimbată deja când se ridică de pe scaun, gândurile negre au fost alungate. Și ce mai are de făcut acum? Doar să lupte!

s-a intors darren

Foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Și luptă incredibil, se agață de fiecare minge, anticipează, atacă, se apără fantastic, lovește decisiv, o ia de la capăt când greșește o minge ușoară și reușește să echilibreze meciul după un tie-break cu senzații tari.

Darren Cahill și Simona Halep sunt din nou împreună, iar asta mă face să visez. Visez la trofeul de la Turneul Campioanelor și la un Grand Slam la Darren acasă!

Hai Simona! Supervictorie azi cu puștoaica Andreescu: 3-6, 7-6, 6-3! Urmează Svitolina.

Foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu