Rușine, FCSB! Rușine, Becali! Rușine, Dică! Asta a fost o bătaie de joc la adresa oamenilor care au venit pe stadion într-o seară rece de decembrie.

Cu cinci absențe în lot, Dică mai ține cinci titulari pe bancă, într-un meci important pentru fani, pentru fotbal, pentru România, pentru că, până una-alta, Becali nu și-a făcut și propria lui țară, Republica Pipera. Echipa lui artificială, cu nume de fabrică de construcții sau de confecții, reprezintă România.

Suporterii care au venit pe stadion și cei care s-au uitat la tv voiau să vadă fotbal, nu o reprezentație ieftină a unor băieți așezați sau băgați aiurea pe teren, cu Florinel Coman vârf, deși Gnohere era apt, cu De Amorim ieșit complet din fotbal, cu Golofca, un iepuraș Duracell contrafăcut, și cu Ovidiu Popescu, mai degrabă rugbyst decât fotbalist.

Dacă vin la stadion, vreau să-i văd pe teren pe cei mai buni jucători apți de joc.

A fost o comedie, o mascaradă, o parodie a fotbalului. Când ne batem joc de fotbal, asta obținem.

Și ce să-ți spun, e sigură victoria la Botoșani fiindcă Man, Gnohere și Momcilovic s-au odihnit o repriză?

Cu decizii din astea aiuristice, FCSB va pierde campionatul pentru a treia oară consecutiv. Sunt convins că Becali va mai face greșeli. El se bate de unul singur cu un club bine pus la punct din toate punctele de vedere, care are și antrenor valoros, și președinte competent, și pare a avea și o echipă mai bună, și mă refer la CFR Cluj.

În ultimele trei meciuri din Europa League, FCSB și-a bătut joc de fanii pe care-i mai are. Fotbalul te pedepsește când îl iei în râs. Iar Becali și ai lui asta au făcut.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu