Românul care a avut o ascensiune fulminantă în ultimii trei ani a primit răsplata pentru munca și pentru seriozitatea lui.

Da, se poate! Și noi, românii, mai avem ceva de spus în fotbal! Da, avem talent și avem talente. Important e să știm să le creștem, să le antrenăm și să le educăm.

Românul educat și binecrescut

Un fotbalist educat și binecrescut are șanse infinit mai mari să reușească în străinătate, decât unul care a ratat cei șapte ani de-acasă, iar apoi s-a fofilat în fotbal doar datorită talentului sau care, sfătuit greșit în momente importante ale carierei, n-a reușit să aleagă soluția corectă.

Răzvan Marin e tipul de fotbalist al cărui exemplu trebuie urmat chiar de azi, dacă nu au făcut-o de ieri sau de acum un an, de copiii care se apucă de acest sport și care au gânduri de mărire. Și, bineînțeles, de părinții acestora.

Priviți-l cu atenție pe acest băiat, dragi părinți, și veți avea în față imaginea clară a reușitei în fotbal. Dacă visați ca și copilul vostru de 7,8 sau 10 ani să ajungă la Ajax sau la o echipă importantă din Europa, vorbiți cu Petre Marin, să vă spună cum l-a crescut pe acest băiat minunat, plin de modestie și de bun simț.

Este meritul copilului, în primul rând, dar și al tatălui și al mamei.

E greu să fii tânăr și să muncești continuu, să alergi zi de zi, să lași la o parte tentațiile. Puțini reușesc, dar cei care o fac, pot ajunge aici, ca Răzvan Marin.

E vorba de respect pentru părinții care ți-au oferit toate condițiile, pentru meseria pe care ai ales-o, e până la urmă respectul pentru tine însuți.

Calitățile din afara fotbalului

Vorbim, iată, mai mult de calități din afara fotbalului: bun simț, modestie, respect, care se însușesc prin educație. Copiii români și tinerii sportivi români au nevoie în primul rând de educație, apoi de condiții de pregătire (infrastructură) și de antrenori școliți, pricepuți, bine plătiți. Iar de ultimele aspecte, s-a ocupat excepțional Gică Hagi, la Academia pe care a creat-o.

Bineînțelesc că Răzvan Marin are și multe calități fotbalistice, despre care am tot vorbit. Acestea și toate cele de mai sus l-au purtat spre acest transfer extraordinar de important atât pentru el, cât și pentru fotbalul nostru.

Încă 3-4 transferuri de acest gen și vom avea din nou o națională foarte puternică.

Bravo, Răzvan Marin! El e românul cu care trebuie să ne mândrim acum în fotbal. El va fi liderul României la Campionatul Mondial din 2022!