România, te iubim! 4-1 cu Croația în primul meci de la turneul final al Campionatului European de tineret! Victorie senzațională, după o evoluție de excepție! Bravo, băieți!

Da, asta e naționala pe care ne-o dorim, asta e echipa care ne reamintește de meciurile glorioase ale Generației de Aur, cu Hagi, Lupescu, Răducioiu, Sabău, Belodedici, Lupu, Lăcătuș, Dan Petrescu și toți ceilalți eroi.

Nu suntem Brazilia, nu suntem Germania sau Franța, dar avem o echipă extraordinară, formată din jucători care aleargă la aceeași intensitate de la început până la sfârșit. O echipă are muncește fără să crâcnească. Avem jucători care pun osul la fiecare minge și care nu se dau la o parte din fața contactelor tari.

O echipă care încearcă să joace cu posibilitățile pe care le are, o echipă care pasează, recuperează, trage la poartă, scrâșnește din dinți. O echipă care rupe terenul, marchează, se apără cu îndârjire, atacă mereu cu entuziasm și marchează când are ocazia.

România, te iubim! Orice-ar fi cu Anglia și Franța!

Știu că nu trebuie să ne entuziasmăm, știu că Anglia și Franța sunt cu o viteză în plus, dar ai noștri pot contracara valoarea jucătorilor de la aceste naționale extrem de puternice tocmai prin atuurile pe care le-am enumerat mai sus.

Poate că sunt cuvinte mari, dar naționala de tineret îmi place mai mult decât naționala mare. Toți jucătorii care au intrat împotriva Croației pot juca la nivelul următor, în preliminariile europene la seniori. Unii deja au făcut-o – Hagi, Nedelcearu, Manea, Tudor Băluță, Pușcaș -, iar toți ceilalți sunt la fel de valoroși.

Nu contează acum dacă pierdem cu Anglia și Franța, important e ce am arătat, că avem potențial, că suntem români cu inima mare.

Băieții de la U21 sunt extraordinari. Muncesc, au bun simț, știu ce este respectul, sunt educați, au talent.

Ei sunt modelele pentru copiii îndrăgostiți de fotbal, de aici trebuie să începem!

România, te iubim!

Hai România!

Credit foto: uefa.com