România și-a făcut rost de un portar fenomenal, această ucraineancă pe numele ei Dumanska, pe care am avut inspirația să o naturalizăm. Pe Dumanska ar trebui să o numim Rumanska, pare de-a noastră, o olteancă de la Craiova, că tot joacă acolo, cu sângele fierbinte și cu reflexe de pisică.

Rumanska noastră a închis poarta vreo 16 minute în a doua jumătate a primei reprize, le-a făcut nervii zdrențe spanioloaicelor, cum altfel când acestea nu reușeau să înscrie nici de la 9 metri, nici de la 7, nici din semicerc sau de pe extreme. Garcia, Barbosa sau Pena se uitau uluite la micuța româncă-ucraineancă, hipnotizate parcă de privirea acesteia.

Dar nu numai Dumanska a fost eroina. Cristina Neagu a arătat din nou că e cea mai bună jucătoare din lume. A plutit ireal, a dat pasele alea ascunse spre pivotul-buldozer Crina Pintea, a rupt plasa, a zguduit barele, speriindu-le pe iberice prin forța sa extraordinară.

Și fiindcă am adus vorba de Crina, femeia-dacă, puternică precum o ursoaică din Carpați, mi se pare mai bună, mai incisivă, mai eficientă decât Oana Manea sau Ionela Gâlcă Stanca, ultimii noștri pivoți cu gabarit.

Surpriza a fost Ana Maria Drăguț, de la Zalău. Aruncată în luptă în ultimele 10 minute, când spanioloaicele păreau într-un ușor avantaj moral, Drăguța noastră a înscris fenomenal de două ori la rând, prin acțiuni luate pe cont propriu, și asta arată că avem și rezerve de valoare.

Avem cea mai bună jucătoare din lume, avem poate cel mai bun pivot din lume, unul dintre cei mai buni portari de pe Mapamond (să nu o uităm nici pe Denisa Dedu, titular până acum în poarta României), avem cel mai bun antrenor din lume, eu zic că avem și echipă, oare ce le lipsește fetelor noastre să devină campioane mondiale?

E prea devreme să ne gândim așa sus, dar avem toate motivele să sperăm, mai ales după această victorie senzațională în fața Spaniei.

Hai România!

Creditg foto: ihf.info