Foarte mulți au contestat această regulă U21, impusă de FRF, prin care echipele din Liga 1 sunt obligate să folosească pe durata întregului meci un jucător sub 21 de ani.

De fapt, au contestat cei care nu au fost în stare să se preocupe de viitorul propriului club. Le-a fost greu să găsească niște jucători tineri, niște juniori cu potențial, care să poată juca în primul 11 și să fie la fel de valoroși precum mercenarii aduși de peste tot pentru salarii barosane. E un nonsens, poți crește jucători foarte buni, cărora nu trebuie să le dai salarii mari de la început, dar nimeni nu se preocupă!

Alex Ioniță, spre exemplu. Ar fi lustruit banca Astrei dacă nu exista regula asta. Acum, după un început ezitant, e un fotbalist care a crescut foarte mult în ultimul an.

Într-adevăr, regula e una dictatorială, dar vă spun eu că nimeni nu s-ar fi trezit altfel, puțini ar fi promovat jucătorii tineri, deși intereesul tuturor ar trebui să fie tocmai promovarea acestor copii!

De când cu regula despre care vorbim acum, s-atrezit și Becali că își face iar academie, iar celelate cluburi sunt mult mai preocupate de tineri, să aibă în lot câțiva jucători sub 21 de ani care pot face față în Liga 1.

Amvăzut și părerile unor jurnaliști despre acest subiect. Mironică e vehement împotriva ei, motivând că în marile campionate nu se va întâmpla niciodată așa ceva, ca Federația sau Liga să impună, abuziv zice el, jucători de o anumită vârstă, culoare sau religie. Așa este, dar Mironică uită ceva esențial: noi nu suntem o forță în fotbal, sau nu mai suntem! Trebuia început de undeva, cumva, deranjând pe unii.

Eu vreau să văd cât mai mulți jucători tineri pe teren la meciurile din Liga 1. Îmi plac zburdălnicia și nebunia lor. Până nu-i stricăm și pe copiii ăștia cu insolvențe, blaturi, arbitraje, scandaluri, să-i lăsăm să joace fotbal.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu