Probleme mari în paradisul campioanei României, CFR Cluj. 0-1 cu Malmo în primul meci din turul II preliminar al Ligii Campionilor, dar nu înfrângerea e deranjantă, ci jocul extrem de slab al lui Culio și Compania.

Consider în continuare că echipa antrenată acum de Edi Iordănescu e cea mai puternică din Liga 1 la ora actuală, dar rateurile din partidele cu Botoșani și Malmo dau de gândit.

CFR nu e obișnuită să atace și, iată, dacă o face mai mult ca pe vremea lui Dan Petrescu, lasă spații și primește gol, cum s-a întâmplat în ultimele două jocuri amintite mai sus.

Pentru ce vrea Edi Iordănescu să joace această echipă e nevoie de altceva. Echipa asta a fost construită pentru ce a vrut Petrescu să scoată de la ea. E greu acum să o pui să joace altfel sau, cel puțin, e nevoie de timp.

Iar CFR are nevoie și de un jucător care să sclipească, să aducă mingea mai repede spre careul advers, să creeze superioritate, să paseze decisiv.

Probleme mari în ofensivă, dar nu numai

Niciun șut pe poarta suedezilor, asta spune multe despre lipsa de viziune ofensivă a ceferiștilor. Dacă nu reușești să tragi măcar de două-trei ori pe poartă, atunci nici n-ai cum să înscrii, în afara unui noroc deosebit.

Văd că s-au trezit și oficialii CFR-ului că au nevoie de un fundaș central. Defensiva beton organizată de Dan Petrescu a dat puține rateuri în campionatul trecut, dar acum pare fragilă și lentă. Clubul s-a despărțit de Boli, dar n-a adus nimic în loc!

E un eșec care ustură și fotbalul românesc. E grav dacă trupa care a luat titlu nu trece de turul II preliminar al Ligii Campionilor.

Dar să sperăm că echipa pe care o va gândi Iordănescu jr la retur va juca altceva și va reuși calificarea. Un 1-0 o duce în prelungiri. Un 2-1 e perfect. Iar Malmo nu m-a impresionat absolut deloc la Cluj.

Baftă în Suedia, peste o săptămână, și mult noroc în disputele de joi celorlalte două echipe românești care evoluează în competițiile europene, mai precis Europa League – FCSB și Viitorul.

Credit foto: Paul Ursachi/SPORT PICTURES