Principiile lui Rădoi duc, practic, la falimentul naționalei, atât timp cât pierdem cu Armenia și Georgia și luăm 10 goluri de la 4 naționale modeste.

Da, ne-au dat câte două-trei și Belarus, și Armenia, și Macedonia, și Georgia. Asta pentru că mergem pe principiile indestructibile ale lui Rădoi: Un gol mai mult decât adversarul! Dar noi dăm mai mereu un gol mai puțin decât adversarul, deci primul principiu nu merge.

Cred că ar putea să ne marcheze câte două și ultimele naționale din clasamentul FIFA, Eritrea, Aruba și Anguilla. Știu, nici n-ați auzit de ele, dar Mirel știe!

El are principii, dom’le! El nu trăiește în țara asta. El dă „enșpe” mii de euroi pe ozn-uri, că alea nu-s mașini. Dar așa ne uităm și noi la naționala făcută de el: ca la ozn-uri! Adică nu-nțelegem nimic.

Mirel ne-a dus jos de tot, chiar mai jos decât ne puteam închipui. Înainte jucam puțin și prost, acum jucăm mult și fără rost.

Principiile care îl încurcă pe Rădoi

Problema cea mare este că nu vedem niciun progres în jocul României. Noi nici măcar nu batem pasul pe loc, ci mergem înapoi, ca racul. Nu văd o concepție de joc. Și nu mă luați cu asta cu datul unui gol mai mult decât adversarul, că nu dăm. Nici nu are cine. Ce fotbaliști ofensivi avem? Tot îl mai chemăm pe Keșeru. Tot îl mai chemăm pe Maxim. Ce să ne mai arate acești băieți, dacă nu ne-au arătat nimic până acum?

Jean Paul Sartre spunea: „În fotbal, totul este complicat de prezența echipei adverse”. Pe Mirel asta îl încurcă, dom’le: echipa adversă. De-asta nu-și poate pune în practică principiile. Deși, dacă mă gândesc un pic, actuala națională a României ar primi două goluri și dacă ar juca fotbal cu umba. Cu umbrele celor 11 băieți trimiși în teren de principiile lui Rădoi.

De fapt, principiile lui Rădoi sunt ceva abstract. Cred că nici el nu și le-a definit cu exactitate. Vorbește despre ele, dar nu știe care sunt. Că ăsta cu golul mai mult nu îi iese.

Mai există patriotism?

Principiile naționalei trebuie să fie unele de bun simț, tehnic, tactic, de implicare, de respect. Trebuie să vii aici cu spirit, cu deschidere, să joci pentru echipă, nu pentru tine, să joci pentru țară, da, chiar daă vi se par cuvinte mari. Mai sunt și patrioți printre noi.

Deci cred că principiul numărul 1 al lui Mirel Rădoi ar trebui să se bazeze tocmai pe acest patriotism și pe acest spirit național, că de-aia e națională. Să găsească jucătorii care să-și rupă picioarele pentru tricolor.

Dacă s-a dus patriotismul, atunci chiar s-a dus și naționala.