Principalul motiv pentru care FCSB a pierdut titlul în campionatul trecut ni se dezvăluie de la primele meciuri ale acestui sezon. Practic, Becali s-a faultat singur.

Mă uit pe statisticile din play-off. Alibec, care marcase un singur gol în sezonul regulat, e titular în 5 meciuri din 12 în play-off și joacă 362 de minute în total, în timp ce golgheterul echipei, Gnohere, cu 12 reușite în prima parte a campionatului, joacă doar 435 de minute din cele 1080 ale play-off-ului, adică nici jumătate!

Principalul marcator – rezerva lui Alibec!

Gnohere a jucat, practic, cu doar 73 de minute mai mult decât „gaura neagră” Alibec, care a fost exclus din lot abia în ultimele două etape!

În plus, în meciul care a decis campioana, CSM Iași – FCSB 1-0, copilul teribil al fotbaluluij românesc joacă lamentabil 77 de minute, iar Bizonul intră doar 13!

Păi și atunci, să nu ne mai mirăm că FCSB a pierdut campionatul. A mizat permanent pe un fotbalist capricios, ieșit total din formă și care parcă nu a vrut să se reabiliteze, deși a primit „n” șanse, în detrimentul unuia care a dat tot sezonul 21 de goluri și o pasă decisivă, mai mult de pe bancă!

Denis Alibec în 2017-2018: 3 goluri și 6 assist-uri

Harlem Gnohere în 2017-2018: 21 de goluri și o pasă decisivă

Și iată-l pe Gnohere singurul atacant central din lotul FCSB în actualul sezon. Gol cu Dinamo, două reușite cu CSM Iași, 3 goluri în 4 meciuri jucate. Adică din nou cifre remarcabile, deși suntem la început de an competițional, iar francezul a ratat primul meci oficial.

Când faci asemenea erori tehnice, tactice, manageriale, nu are rost să te mai întrebi de ce trei ani la rând ai pierdut titlul fără să ai un adversar pe măsură în Liga 1.

Becali își dă singur la cotoaie, asta e concluzia, și sunt foarte curios ce va mai inventa în acest campionat ca să piardă din nou titlul.

Voi ce credeți, a învățat ceva din greșelile ultimilor ani?

Credit foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES