Principalul atu al celor de la CFR Cluj pentru câștigarea titlului din acest an a fost FCSB. Fără ajutorul substanțial dat de Becali și ai lui tovarăși, probabil că Dan Petrescu n-ar fi reușit să ia al doilea campionat consecutiv în România.

FCSB a făcut tot posibilul ca să piardă din nou trofeul, deși a avut la dispoziție cei mai mulți bani din Liga 1 și cel mai consistent lot, poate chiar cel mai valoros. Atenție, cel mai valoros lot, dar nu cea mai valoroasă echipă!

Sabotorul număriul 1 a fost, ca de obicei, Gigi Becali, care, prin deciziile luate și prin ieșirile zilnice de la tv, a bulversat din nou jucătorii, antrenorii și publicul.

Principalul Becali și erorile lui tehnice

Instalând mereu în ultima vreme tehnicieni fără experiență, pentru a-i putea manevra după propriile rătăciri, Becali, care nu are nicio pregătire tehnică, face erori de strategie a jocului, de așezare în teren a anumitor fotbaliști, apreciază greșit forma acestora și dictează schimbări halucinante.

E greu să te bați în play-off tu, Gigi Becali, cu un antrenor de talia lui Dan Petrescu, care, iată, n-a pierdut niciun meci în această fază a competiției.

Becali n-a reușit în ultimii 4 ani, adunând mai mereu cam tot ce-i mai valoros în România, să facă și o echipă competitivă, care să joace un fotbal plăcut, spectaculos și eficient. Nu am observat decât arareori forța echipei, omogenitatea sau spiritul, atât de necesare pentru a face performanță.

Și-au menținut echilibrul

Beneficiind de acest mare ajutor dat de principala contracandidată, celor de la CFR le-a rămas doar să-și mențină echilibrul, după un debut amețitor, cu antrenor schimbat înainte de a-și despacheta bagajele, cu eliminare rușinoasă în fața modestei Dudelange. Actuala campioană s-a redresat din mers și, în ciuda unor noi decizii surprinzătoare privind banca tehnică, a reușit să țină ritmul.

Spuneam într-o postare pe pagina mea oficială de facebook că la CFR a fost liniște, și nu mă refeream la desele schimbări de antrenori, ci la faptul că jucătorii n-au fost niciodată criticați și umiliți, precum și la faptul că antrenorilor nu le-au fost impuși titulari, sisteme de joc sau schimbări.

Iar dacă Becali o ține tot așa, și, sincer, nu cred că are cum să se schimbe, nu va lua campionatul în fața CFR-ului nici în sezonul viitor.

 

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu