Prea multe compromisuri trebuie să facă Edi Iordănescu pentru a prelua această funcție de antrenor la FCSB, din care se iese cel mai adesea umilit, cu capul plecat și cu imaginea deteriorată.

Marele Hagi, totodată naș, a fost batjocorit de Gigi Becali.

Marius Lăcătuș, simbolul Stelei, a ieșit de vreo 3 ori șifonat din malaxorul lui Becali.

Dorinel Munteanu, recordmanul de selecții de la echipa națională, a simțit și el biciul stăpânului pe propria piele.

Ilie Dumitrescu, un alt jucător reprezentativ al Stelei, nu a găsit cale de înțelegere cu patronul și a preferat să plece repede.

Costel Gâlcă, unul din jucătorii importanți ai Stelei și ai naționalei în anii 90, a fost ignorat și nu i s-a mai prelungit contractul după ce câștigase trei trofee. Pentru că nu a marșat la ordinele lui Becali, întors atunci de la închisoare.

Fotografii: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Nicolae Dică, reprezentant de seamă al uefantasticilor care au dus Steaua aproape de o nouă finală europeană, a dat impresia unei simple marionete în mâinile comediantului-șef.

Victor Pițurcă, golgheterul echipei care câștiga Cupa Campionilor în 1986, a sfârșit printr-un scandal imens colaborarea cu omul care-și conduce turma de oi pe strada principală din Pipera.

7 mari foști jucători ai Stelei au fost terfeliți de-a lungul vremii, unii mai mult, alții mai puțin, depinde de cât a rezistat fiecare.

Edi pornește cu handicap!

E rândul lui Edi, care pornește deja cu handicapuri majore.

  1. Patronul a decretat că la el este exclusă orice clauză, după ce Iordănescu jr spusese că nu va mai semna niciun contract în care nu va fi specificată și o clauză de reziliere.
  2. Patronul a impus deja câțiva jucători în echipă, gen Andrei Vlad, Florin Tănase, Florinel Coman, Dennis Man, ceea ce înseamnă că ei trebuie să joace și atunci când nu sunt în formă sau dacă antrenorul ar vrea să folosească pe altcineva. Totul, în contradicție directă cu principiile tehnice și morale ale actualui antrenor al lui Gaz Metan.
  3. Edi trebuie să lucreze cu un om care va turna picătură cu picătură de otravă în urechea patronului, deci va fi halit din start.

Cum poate trece Edi peste aceste bariere, greu de precizat. Dar în fotbal, și nu numai, s-au mai văzut și lupi mâncați de oi.

Mult succes!