Poiana Brașov intră în circuitul internațional de schi alpin printr-o competiție de seniori, FIS Cup 2019, care va avea loc pe 3 și 4 februarie și care va oferi premii totale de 20.000 de euro!

Avem și noi schi, încă nu de mare performanță, dar putem tinde spre așa ceva. De ce nu? Normal că suntem departe, că doar de câțiva ani s-au construit niște pârtii performante, așa cum este Teleferic din Poiana Brașov. Aici s-a disputat anul trecut prima ediție a FIS Children Trophy pentru copii de 12-14 ani și de 14-16 ani, cu participarea a peste 100 de sportivi din 10 țări: Austria, Argentina, Brazilia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria și, bineînțeles, din România.

Federația Internațională ne-a oferit această competiție pentru cinci ani, așa că anul acesta, pe 19 și 20 februarie, va avea loc a doua ediție. De asemenea, pe 3 și 4 februarie va fi organizată FIS Cup pentru seniori, un prim pas pentru integrarea schiului alpin românesc în circuitul internațional.

Premii de 20.000 de euro la concursul din Poiana Brașov

La competiția open, premiile totale la slalom și slalom uriaș, sunt de 20.000 de euro! Locul 1 va primi 2500 de euro, locul 2 – 1500, iar locul 3 – 1000 de euro. Fiecare sportiv va plăti 55 de euro pe zi, cazare și demipensiune.

Ecourile nu au întârziat să apară după FIS Children Trophy 2018, la care a fost prezentă și o delegație de sportivi și antrenori din Austria, o țară cu nume în schiul mondial. Austriecii, extrem de pretențioși și de selectivi, au apreciat organizarea din Poiană și au promis că ne vizitează și anul acesta. Participanții de la această competiție vor avea gratuit cazare și masă, plus transport de la București la Poiana Brașov.

„Cred că vor veni din nou austriecii, există șanse reale, mai ales după lobby-ul pe care l-am făcut în taberele de pregătitre din această țară, dar și din discuțiile pe care le-am purtat cu oameni importanți din Federația austriacă”, ne-a asigurat Ștefan Țînț, promotorul competițiilor ce vor avea loc în februarie în Poiana Brașov, la conferința de presă organizată în weekend la hotel Teleferic din această stațiune montană.

„Vom extinde domeniul schiabil pe pârtie, de la Poiana Brașov spre Râșnov. Ne gândeam inițial în perspectiva că autostrada asta despre care tot vorbim noi ar trece prin acest oraș, dar acum am zis să nu mai stăm după ei și să facem noi ceva”
George Scripcaru, primarul orașului Brașov

„Sunt aici oameni inimoși, care iubesc copiii, care pun umărul pentru organizarea unor astfel de competiții. Sportul nu este o cheltuială, ci o investiție în viitor. Avem împreună proiecte pe termen lung, dar cel mai important este organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret”
Mihai Covaliu, președintele COSR