Penibilă, isterică, jenantă, așa a fost Serena Williams în finala de la US Open, pierdută în fața japonezei Naomi Osaka (20 de ani), cu 2-6, 4-6.

Serena i-a stricat bucuria tinerei nipone după ce a derapat jenant pe finalul setului doi. S-a certat gratuit cu arbitrul de scaun, deși acesta luase decizia corectă: a fost coaching din partea antrenorului Muratoglu, fapt interzis de regulament. De altfel, acesta din urmă a și recunoscut la final.

Penibilă și lipsită de respect

Reacția americancei a fost agresivă și lipsită de respect față de toată lumea, adversară, arbitru, sectatori și telespectatori. Serena are, într-adevăr, în spate o carieră excepțională, dar asta nu-i dă dreptul să se creadă buricul pământului. A transformat o finală de Mare Șlem într-o vendetă personală, a incitat publicul împotriva arbitrului și a dus în derizoriu munca adversarei sale, care oricum conducea meciul și scorul.

Prima greșeală a fost a lui Muratoglu, nici nu contează că Serena a văzut sau nu semnele acestuia. Dacă arbitrul de scaun a sesizat coaching-ul interzis, era normal să aplice regulamentul și să-i acorde jucătoarei din SUA primul advertisment.

A doua greșeală a fost a Serenei, care aproape că a sărit la gâtul oficialului din scaun și l-a amenințat că nu-i va mai arbitra meciurile, ca și cum ea ar conduce WTA, iar apoi și-a rupt racheta. A primit al doilea advertisment și a pierdut un punct.

Americanca a continuat cu istericalele și cu amenințările, iar arbitrul i-a dat și un ghem pierdut.

Deja atmosfera în tribune și pe teren atinsese cote nebănuite, extrem de tensionate.

Degeaba a încercat masiva Williams să drege busuiocul la festivitatea de premiere. Răul fusese făcut. Osaka plângea din cauza reacției publicului. În loc să trăiască un moment unic, la prima ei finală de Grand Slam câștigată, japoneza parcă voia să fugă de pe podium!

I-a stricat sărbătoarea!

Colac peste pupăză, Federația americană de tenis o ridică în slăvi pe Serena după momentele jenante pe care le-a creat, în loc să-și exprime regretul și să o dojenească măcar formal.

Serena Williams a făcut istorie în tenis, dar finalul de carieră e penibil. Înțeleg că a născut, că i-a fost greu să revină, dar să-ți bați joc de o finală de la US Open e deja prea mult. O fi ea mare, dar nimic nu-i dă dreptul să se comporte așa. Dacă nu o mai țin nervii, cel mai bine ar fi să ne lase.

Să-și încheie cariera și să le lase pe fetele care vin din urmă, gen Osaka sau Sabalenka, să se bucure de tenis, de munca lor și de victoriile pe care le obțin.