Pe stadioanele făcute din bani publici poate juca orice echipă din România, dacă aceasta plătește chiria stabilită de administratorul arenei și dacă gruparea respectivă nu are datorii către statul român.

pe stadioanele

FOTO:Razvan Pasarica / SPORT PICTURES

Până la urmă, sunt banii noștri. Și eu, și tu am contribuit la modernizarea acestor stadioane prin impozitele pe care le-am plătit lună de lună. Nu văd de ce pe „Arcul de Triumf” nu ar putea juca FCSB, dacă aceasta are datoriile către ststul român plătite la zi. Sau de ce pe Ghencea ar trebui să evolueze doar echipa Armatei. Pe Giulești, la fel.

Sunt mulți bani băgați pe stadioanele amintite, zeci de milioane de euro, ca să ne mai jucăm acum cu orgoliile.

Nu sunt de partea nimănui, nici a lui Gigi Becali, nici a Armatei, nici a Craiovei lui Mititelu. Cer doar, în numele banilor investiți de mine în aceste stadioane, prin plata la timp a impozitelor mele, să nu existe parti-pris-uri. Nu mi se pare corect ca chipe sau federații să fie avantajate în raport cu altele.

Milan și Inter, două mari rivale, joacă pe aceeași arenă („San Siro” sau „Giuseppe Meazza”). Și mai sunt exemple.

Și echipa lui Mititelu ar trebui lăsată pe „Ion Oblemenco”

Dacă Mititelu achită chiria pe care o achită și Rotaru, să fie lăsat să joace pe noul „Oblemenco”, dar cu o condiție: să fie curat din punct de vedere al datoriilor către Fisc.

Dacă FCSB plătește și îndeplinește condiția de mai sus, nu văd de ce n-ar trebui lăsată să evolueze pe “Arcul de Triumf” sau chiar în Ghencea.

pe stadioanele

FOTO: Bogdan Danescu / Sport Pictures

Înțeleg că există rivalități imense în cele două cazuri (Craiova vs Craiova și Steaua vs FCSB), că unii nu-i mai suportă pe alții, dar nu pot fi de acord ca doar o parte dintre cei ce plătesc aceste stadioane să beneficieze de ele, iar altă parte nu, indiferent că unii sunt susținătorii lui Becali, alții ai Armatei sau alții ai lui Mititelu. Sau ai cui or fi ei.

Nu ne putem face stăpâni pe banii publici. A, că stadionul este al Primăriei Craiova, atunci Primăria Craiova trebuie să încaseze banii pe chirie. Că terenul pe care este construit noul stadion din Ghencea este al Armatei, atunci Armata trebuie să primească o parte din banii pentru închirierea arenei. Dar atât!

Probabil că unii nu-mi vor da dreptate, dar îi rog să vină cu argumente clare. Să înțeleg și eu cum stă treaba cu banul public.