Pe cine mai păcălește Gigi Becali? Pe cine mai batjocorește? Foste glorii, antrenori, jucători, parteneri, așa-zis prieteni, rude, nași, fini și angajați, arbitri, politicieni și instituții ale statului român au trecut prin malaxorul lui de aroganțe.

Ultima țeapă o dă, din nou, statului român, în speță Primăriei capitalei, sau, ca să fim mai exacți, Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement din București, cea care se ocupă și de Arena Națională. Mister Gigi a uitat să plătească de ceva vreme chiria pentru închirierea stadionului unde și-a disputat jocuriule echipa sa, FCSB.

Instituția de mai sus a dat în judecată SC FOTBAL CLUB FCSB SA, iar acum câteva zile, pe 10 iunie, Tribunalul București, Secția a IV-a civilă, s-a pronunțat în acest Dosar. Pârâta, adică gruparea lui Becali, trebuie să achite către ALPAB nu mai puțin de 1.056.969,29 lei reprezentând: 878.380,73 lei contravaloare evenimente sportive, 137.093,39 lei utilităţi şi 41.495,17 lei penalităţi de întârziere.

În total, e vorba, așadar, de aproximativ 200.000 de euro! Ținând cont de faptul că FCSB plătea 13.000 de euro pe meci și că disputa 2-3 partide pe lună pe această arenă, ajungem la vreo 7-8 luni de neplată. Precizăm că FCSB poate face Apel, dar nu prea are ce să schimbe la următoarea instanță.

Cum a scăpat Becali de Ghencea. Pe cine mai păcălește?

Vă mai aduceți aminte de ce a fost izgonit Gigi Becali din Ghencea? Pentru o datorie de 400.000 de euro către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, datorie rezultată din chirii și utilități neplătite, plus penalități dictate, de asemenea, de Tribunalul București, în 2012.

Înainte de acționarea în justiție, CSA Steaua își declarase disponibilitatea de a ceda arena și terenurile de antrenament către echipa de fotbal a lui Becali, dacă acesta își achita datoria. Patronul a preferat să ducă echipa la Ploiești, Buzău și Cluj, iar apoi pe Arena Națională, numai să nu dea banii. De aici, a venit și dezastrul. A pierdut Ghencea, a pierdut brandul și palmaresul.

Concluzia e clară: Becali a vrut el însuși să plece din Ghencea, nu i-a păsat de casa tradițională a Stelei, așa cum nu i-a păsat nici de numele Steaua. El va rămâne în analele de sport drept personajul care a călcat în picioare cel mai mare brand sportiv românesc, așa cum a făcut și cu emblema, palmaresul și istoria acestuia. Ca să nu mai vorbim de fostele glorii.

PS Pe cine mai păcălește Becali? În ultimele săptămâni, Gigi Becali a mai pierdut două litigii la FIFA, cu doi foști jucători ai FCSB. Trebuie să îi achite 168.000 de euro sârbului Bogdan Planic și 108.000 euro polonezului Lukasz Gikiewicz.