Opriți blaturile din Liga 1! Nu așa ne putem dezvolta în acest sport: cine cu cine se aliază și cine ia mai bine poziția caprei.

A fost urât ce am văzut aseară la Astra – FCSB 0-2. O echipă gazdă mai moale ca salteaua de paie de pe vremea lui Moromete, o comedie tristă, la care mai mult plângi pentru ce a ajuns fotbalul de la noi.

N-am vrut să scriu aseară, la cald, am zis că poate sunt eu dergelat de pe vremea când meciurile astea se jucau în Cooperativa lui nea Jean. Dar am revăzut în această dimineață cele două goluri marcate de FCSB la Giurgiu și nu m-am mai putut abține.

Fundașii Astrei mimează marcajul!

Trebuie să scriu despre Erico, fundașul care se dă într-o parte ca să-l lase singur pe Gnohere. Ce să facă și Bizonul, o dă tare spre poartă, Lazar respinge, Erico rămâne înțepenit și e 0-1.

Trebuie să scriu despre ceilalți doi fundași ai Astrei, Cestor și Bejan, care nu sar la cap, pur și simplu, stau cu picioarele pe pământ sau, cel mult, mizează o săritură, la reușita lui Iulian Cristea!

La 0-2 în minutul 32, meciul e jucat, mai ales că până la acest moment echipa lui Enache, una agresivă în celelalte jocuri de până acum, a fost cuminte ca o fată bătrână care croșetează în fața sobei de teracotă.

Mă întreabă cineva pe facebook de ce atunci când FCSB câștigă se spune că e blat. Această echipă nu poate lua 3 puncte într-un meci fără să existe speculații de acest gen? Eu zic că poate, așa cum ar fi putut și cu Dunărea Călărași, Voluntari sau Chiajna, numai că atunci nu le-a luat.

E clar că FCSB poate fi o echipă puternică, nu știu când, poate într-un viitor mai limpede. Acum se chinuie, și cu Teja, ca și cu Dică.

Titlul se joacă și în culise

Din păcate, titlul se joacă și în culise. Și prestația celor de la Sepsi în partida cu CFR (1-3) a fost la fel de inconsistentă în multe perioade ale jocului.

Din punctul meu de vedere, LPF ar trebui să intervină și să avertizez echipele implicate în lupta la titlu. Opriți blaturile, jucați fotbal – acesta ar trebui să fie mesajul iorguleștilor de la Ligă. Dar credeți că le pasă?

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu