Olanda ne-a dat cu portocalele-n cap. Fiecare minge aruncată spre poarta tricolorăă părea ca o ghiulea care explodează în semicercul nostru, iar româncele erau din ce în ce mai căzute, mai rănite.

Ne-au scos handbalul din cap, cât eram noi de încrezători în jocul fetelor noastre. Olandezele au jucat într-o viteză amețitoare, într-o mecanică greu de înțeles pentru naționala României și pentru titratul ei antrenor.

Nimic de la Ambros pentru a anihila Olanda

Am văzut din prima parte că nu prea putem să marcăm (doar 10 goluri în 30 de minute, adică un gol la 3 minute, extrem de puțin pentru aspirațiile de medalie pe care le avem), însă Ambros Martin nu a reușit să schimbe nimic la începutul reprizei secunde, ba dimpotrivă. Neagu și Compania au ieșit de la vestiare complet bulversate, ca și cum spaniolul le-ar fi predat în pauză Teoria relativității sau a Găurii Negre din Univers.

Fotografii: fra2018.ehf-euro.com / Anze Malovrh, Jozo Cabraja / kolektiff

A fost daună totală în atacul nostru, dra nici cu apărarea nu ne putem lăuda, unul din atuurile pe cared le-am sesizat în primele trei partide din grupele preliminare. Neagu a părut amețită, depășită de situație, Geiger și-a arătat limitele. Iar improvizația aceea cu Dragut – Laslo – Perianu a fost degeaba, n-a adus niciun plus.

Din păcate, n-avem, extreme care să ne scoată în momentele dificile, n-avem un alt pivot pentru momentele în care Crina e neinspirată, dar…

Ce-a fost bun…

Să luăm ce-a fost bun! Dumanska și-a revenit în partea a doua, Buceschi e cea mai bună jucătoare a României la acest turneu, cu câteva soluții de geniu în atac. Am remarcat și spiritul de luptă și de echipă, cât și încurajările fetelor de pe bancă, se simte coeziunea și prietenia, ceea ce poate conta mai încolo.

Să nu disperăm totuși! Ne putem redresa. Eu cred în continuare în cea mai bună handbalistă din lume, Cristina Neagu, și în muntele Pintea, în echipă și în Ambros.

Putem bate Spania și Ungaria, sunt clar sub noi ca valoare, și asta înseamnă semifinale. Iar aici, trebuie să mai avem și noroc, trebuie să ne mai scoată și fetele din poartă, trebuie să mai marcheze și Cristina, trebuie să ne mai ajute și Ambros.

Hai România! Nu e totul pierdut!