O strategie de pariuri pe Back Lay vă este prezentată în rândurile ce urmează. Trebuie să citiți cu atenție ca să înțelegeți ce aveți de făcut.

Sunt mai multe tipuri de pariori. Unii joacă exclusiv bilete premeci, alții preferă să pună pariuri online pe evenimente aflate în desfășurare, unii joacă doar pentru divertisment, alții – cu obiectivul declarat de a-și suplimenta veniturile… Înșiruirea poate continua.

Ideea este că fiecare are propriul stil de joc. Ceea ce-i unește este permanenta căutare a unei formule care să le garanteze succesul pe termen lung, indiferent la ce case de pariuri legale aleg să își deschidă cont. Această formulă este denumită generic „strategie de pariuri sportive”.

Strategii populare

Sunt câteva strategii foarte populare, despre care au auzit și începătorii. Una dintre ele este Martingale, care presupune dublarea mizei după fiecare pariu necâștigător, pe cote mai mari de 2.00.

Oarecum asemănătoare este strategia Fibonnaci, în care următoarea miză după un pariu pierzător este suma mizelor anterioare. După un bilet câștigător, se ia de la zero.

Ar mai fi strategia Easy Money: miză mare pe cote mici. Sunt strategii ușor de înțeles și de aplicat atât în pariuri pre-meci, cât și în „live”-uri.

Bursa de pariuri

Există, însă, numeroase alte strategii. Unele dintre ele pot fi aplicate exclusiv pe piața de Betting Exchange (bursa de pariuri) sau pe „pariurile în contrapartidă”, cum sunt numite de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc.

Această piață are două particularități principale: 1. poți paria pe absolut orice vrei cât timp se găsește cineva care să parieze împotriva ta. Tu fixezi cota, care se ajustează natural în funcție de volumul de bani mizat pro sau contra. 2. orice pariu poate fi închis prin Cashout.

Pariurile în contrapartidă operează cu două noțiuni: back (pro) și lay (contra). Concret, să spunem că tu crezi că Alaves nu are cum să o bată pe FC Barcelona cu 2-0. Pariezi „lay” împotriva acestui scor corect, cerând o anumită sumă de bani și fixând cota. Pariul tău va apărea pe coloana roz, de „contra”. Dacă pui „contră” pe scor corect 2-0, la cotă 30 și miză 10, atunci vei câștiga 10 lei dacă meciul nu se va termina cu scorul respectiv. În schimb, dacă Alaves bate cu 2-0, vei pierde cota înmulțită cu miza, adică 30×10=300 de lei (cota se poate modifica în funcție de banii mizați de ceilalți pe pronosticul propus de tine). Dacă Alaves nu bate cu 2-0, câștigi miza, adică 10 lei.

Dacă pui un pariu de tip „back”, de exemplu că Barcelona o bate pe Alaves, riști să pierzi doar miza și câștigi miza înmulțită cu cota din coloana albastră. În cazul în care cota este 1.17 pentru victoria catalanilor și mizezi 100 de lei, câștigi 1.17×100 = 117 lei.

Jucători specializați în speculă

Casele de pariuri online autorizate oferă opțiunea Cashout numai pentru anumite tipuri de pariuri. Așa cum am spus, la bursa de pariuri poți închide orice pariu, oricând. Una dintre strategiile de pe această piața de exchange se bazează pe Cashout. Ca și la bursa reală, sunt jucători care s-au specializat în speculă, mulțumindu-se cu profituri mici, dar dese, prin închiderea pariurilor la momentul potrivit.

Un exemplu de strategie pe back: după o analiză aprofundată a unui meci, îți dai seama că sunt șanse mari ca respectiva partidă să se termine cu remiză albă. Pui un pariu „pro” pe scor corect 0-0. Cu siguranță se vor găsi mulți care să parieze împotriva acestui scor și pariul se va ține. Cu cât se scurg mai multe minute din meci, cota pe 0-0 scade, pentru că vor exista pariori care se uită la acțiune și își dau seama că e puțin probabil să se înscrie.  De la un moment dat, este profitabil să închizi pariul.

Strategie pe “total goluri marcate”

O altă strategie este folosită la pariurile sportive online pe „total goluri marcate”. De exemplu, dai back la „sub 1.5 goluri marcate” la începutul meciului. Dacă nu se înscrie în debut, cota pe această selecție începe să scadă, iar cea din dreptul „lay” începe să crească. Faci calculele și vezi pe ce cotă pentru „lay” ar trebui să pariezi și ce miză pentru a fi pe plus indiferent de rezultatul meciului.

De exemplu, mizăm 500 de lei la începutul meciului dintre CFR Cluj și CS U Craiova că nu se înscriu mai mult de 1.5 goluri, pe o cotă de 1.85. Am avea un câștig de 925 de lei. Dacă nu se înscrie până spre pauză, cota pentru „peste 1.5 goluri” va fi în jur de 2.35. Mizăm 400 de lei pe acest pariu. Dacă iese, câștigăm 940 de lei.

Așadar, am pariat 500 de lei back „sub 1.5 goluri” și 400 de lei lay „sub 1.5 goluri”. În total, miza este de 900 de lei. Dacă se marchează cel mult un gol avem profit 25 de lei, iar dacă se înscriu minim două goluri avem profit de 40 de lei.

Pentru a descoperi mai multe informații despre strategiile de pariuri sportive, îți recomand site-urile 10pariuri.ro și biletu-zilei.com. Aici vei găsi și ponturi pariuri, și informații despre bonusuri case de pariuri sau bonusuri la casino online. De asemenea, poți afla și ce cazinouri online sunt recomandate pentru o formă alternativă de divertisment.

Decizia ONJN nr. 907/19.05.2016