O nouă meserie trebuie creată special pentru Florin Tănase: cerșetorul de penalty-uri. Atacantul FCSB-ului joacă mai mult lipit de gazon, decât în picioare!

A fost punctul lui Florin Tănase. Fără șiretenia lui nativă, FCSB ar fi terminat învinsă derby-ul cu liderul CFR.

Ca să fie clar: a fost penalty! Șmecheria lui Florin Tănase și imprudența lui Andrei Mureșan l-au convins pe arbitrul Marcel Bîrsan să sufle în fluier și să arate punctul cu var. Perfect regulamentar.

Problema este însă alta. Singurul scop al lui Florin Tănase într-un meci este să obțină o lovitură de la 11 metri. Pentru el, nu există fotbal. Acest joc ar trebui numit penaltita sau tăvălita. Din 10 încercări sau din 5, să zicem, lui Tănase îi iese câte una din când în când, pentru care primește un penalty. Contestabil sau nu.

O singură ocazie clară a avut FCSB după golul lui Vinicius, faza creată de Florinel Coman în minutul 44, iar în partea a doua am mai putut nota încă o jumătate de ocazie, la centrarea în fața porții trimisă de Budescu și reținută de Arlauskis.

În rest, penalty-ul despre care am vorbit mai sus și aceeași dominare fără finalizare a fecesebiștilor, cu care ne-au obișnuit și în alte meciuri.

FCSB a ieșit bine din acest derby, ținând cont de faptul că a început meciul cu un portar de 19 ani, cu doi fundași centrali care nu au mai jucat împreună și fără un atacant clasic.

CFR a jucat ce știe să joace. Solidă în apărare, și-a creat și câteva ocazii de gol, a marcat când trebuia, a jucat apoi și mai organizat și ar fi putut pleca la Cluj cu cele trei puncte dacă nu ar fi existat a „n”-a cerșeală a lui Tănase, de data asta justificată, și eroarea lui Mureșan.

Pentru play-off, FCSB va conta pe cei doi atacanți suspendați cu CFR, Planici și Găman se vor cunoaște mai bine, dar se va baza în continuare pe un portar neexperimentat, chiar dacă e el talentat, iar asta poate conta în meciurile decisive.