Nu rupeți Dinamo în două, mai ales acum, când a reușit cea mai mare performanță din ultimii ani în handabalul românesc la masculin!

Mi se pare inabilă decizia Federației Române de Handbal cu privire la reducerea numărului de extracomunitari din lotul fiecărei echipe de Liga 1 la numai 3. E și lipsă de respect pentru un club care joacă o calificare în optimile Ligii Campionilor, acolo unde nici nu aveam curaj să gândim că vom mai ajunge, să comunici această decizie cu 5 zile înainte de meciul decisiv cu Sporting.

Am stat atât timp cu extracomunitarii, mai puteam aștepta câteva zile sau săptămâni pentru convocarea Consiliului de Administrație al FRH care să discute așa ceva. E vorba de locul de muncă al unor oameni, nu poți să te joci cu așa ceva înaintea unui joc atât de important.

Fotografii: Mihai Neacșu / sportpictures.eu

Oricât ai fi de tare din punct de vedere psihic, nu ai cum să nu te gândești la ziua de mâine. Unde mă duc, ce fac, ce se va întâmpla? Într-un moment în care concentrarea tuturor jucătorilor de la Dinamo trebuia să fie maximă către bătălia cu Sporting.

Îl știu pe Alexandru Dedu, e un tip cerebral, chiar nu înțeleg de ce nu a luat în calcul și aspectul psihologic. Mai ales că a fost un mare jucător de handbal, cu finale de Liga Campionilor la Barcelona.

Nu rupeți Dinamo! Nu progresăm dușmănindu-ne

Războiul ăsta nu face bine nimănui. Dinamo a reușit o performanță extraordinară, este echipa care a readus handbalul românesc printre stelele Europei. Înțeleg și grija pentru naționala masculină, e nevoie de măsuri dure, care pot deranja, ca să încercăm să reconstruim o primă reprezentativă puternică.

Sunt de părere că poate exista o soluție de mijloc: numărul de extracomunitari să fie redus la 6, să zicem, în prima fază. Sau cei care au jucat deja 2 ani în campionatul României să nu mai fie considerați extracomunitari și să poată rămâne în lot.

Dacă tot vrem binele handbalului românesc, cred că ne putem înțelege. Dacă ne vom dușmăni permanent, nici nu avem cum să progresăm.

Dinamo cu extracomunitarii ei ne-a făcut să fim mândri de o echipă masculină de handbal din România. FRH nu trebuie s-o decapiteze, ci trebuie să ia niște măsuri cu diplomație și ținând cont de toate aspectele jocului.

Felicitări celor de la Dinamo! Sper într-o soluție rezonabilă a celor de la Federație.