Neglijențe crase la FC Botoșani și Dinamo în aplicarea protocolului pentru reluarea campionatului din România. Cele două trebuie sancționate.

Cazul 1 – neglijențe la FC Botoșani

FC Botoșani își testează medicul miercuri pentru Coronavirus, pentru ca rezultatul să vină joi, când respectivul e deja la Craiova, după ce intrase în contact cu o mulțime de oameni din lot și din jurul lotului.

Nu s-a gândit nimeni ca respectivul doctor să fie testat și el ca întreg staff-ul, de mai multe ori până acum, chiar dacă el era în concediu medical. Pleci cu el la meci, fără să știi dacă e pozitiv sau negativ?

Mai mult: de ce e medicul unei echipe de Liga 1 doar colaborator? Jucătorii lui FC Botoșani n-au avut nevoie de doctor după reluarea antrenamemtelor, adică aproape o lună?

Mor oameni din cauza economiilor tâmpite

Asta e marea problemă a cluburilor din România: se zgârcesc acolo unde nu este cazul. Îi dau unui medic un salariu mic și îi spun că trebuie să vină doar la meciuri. În rest, se descurcă ele!

E același lucru ca în cazul ambulanțelor. Cluburile aveau contracte cu firme de apartament, ca să plătească mai puțin. După ce moare un jucător (vezi cazul Ekeng la Dinamo), aflăm că ambulanțele respective nu erau dotate corespunzător!

Ca să nu mai vorbim de mult-discutatele și inexistentele departamente de marketing, care pot aduce imagine și bani cluburilor. Dar cuburile din România se zgârcesc și aici și preferă să aștepte doar banii din drepturile tv. Și se plâng.

Minciuni peste minciuni

Revenind la cazul nostru, altă minciună sfruntată: patronul Botoșaniului susține că medicul n-a intrat în contact cu nimeni, doar că, aflăm dintr-un interviu pe gsp, el a făcut testul mierciuri alături de jucători, a but o cafea cu secretara, s-a deplasat la Craiova alături de unul dintre maseuri. Iar acolo n-a mâncat la masă cu jucătorii, iar maseurul n-a masat pe nimeni și nici el n-a mâncat! Nu serios?

neglijente

Mai apare și cazul juniorului de la echipa a doua, care urma să fie luat în lotul mare. Credeți că nu s-a antrenat alături de jucătorii de la echipa mare? Sau n-a intrat în contact cu ei când s-a efectuat testarea de miercuri?

Concluzie: Neglijență și minciună la FC Botoșani, medicul trebuia să fie testat de mai mult timp, nu cu o zi înaintea plecării la Craiova.

Cazul 2 – neglijențe la Dinamo

Dinamo își plimbă magazinerul cu mijloacele de transport în comun, pentru că nu are bani să-i deconteze motorina. Adică e expus un om care intră zilnic în contact cu jucătorii, pentru că de la el se iau echipamentele de antrenament. Nu poartă nimeni echipamentul transpirat, folosit în ziua precedentă.

Peste toate, președintele clubului știe de caz, dar la ședința de Guvern la care se discuta exact despre Coronavirus și reluarea campionatului, tace mâlc! E prost sau inconștient?

Și în acest caz, concluzia mi se pare clară: Dinamo e vinovată pentru amânarea meciurilor cu Chindia și Hermannstadt și trebuie să plătească aceste neglijențe.

Fără pedepse importante, în scurt timp se vor amâna toate meciurile. Oficialii de la noi pot respecta regulile doar de frică. Din păcate.