Nedumerilă Vintilă îl bate măr pe Somnorilă Papură, 4-1 pentru FCSB, care mai speră la titlu, în timp ce Craiova își adâncește criza după eliminarea din Cupa României.

Fotografii:Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

FCSB trece ca prin brânză de o apărare moale, adormită a Craiovei, o apărare după chipul și asemănarea lui Papură, acest Somnorilă al fotbalului românesc.

Uitați-vă cu atenție la Papură când vorbește. Îi cad pleoapele-n gură, doarme pe masa de la conferința de presă și lângă panoul de la interviuri. Exact așa a arătat și Craiova în marea majoritate a meciului de aseară, de pe Arena Națională.

Ca antrenor, trebuie să transmiți o stare de spirit, să fii vioi, inventiv, curajos, să vorbești cu pasiune, să ai consistență în discurs. Păi când îl ascult pe Papură, îmi vine să mă duc la culcare. Așa au făcut și apărătorii Craiovei în meciul cu FCSB. Au mai tras pe dreapta din când în când, în timp ce Florinel Coman și Dennis Man zburdau nestingheriți pe lângă ei.

Nedumerilă s-a scos, Somnorilă doarme

În sfârșit, i-a ieșit și lui Nedumerilă Vintilă treaba asta fără vârf clasic de careu, ajutat în mare măsură și de visătorii fundași ai oltenilor. Ce-i drept, FCSB ar putea fi o echipă de viteză, de reacție, avându-i în față pe Florinel, Man și Moruțan. În ultimul timp, aceștia fuseseră derutați de marele antrenor din Pipera și de micuțul antrenor de pe bancă.

Man are clasă, a mai arătat-o de mai multe ori, la fel și Florinel, aș vrea să-i văd pregătiți de un antrenor mai coios, care să-i disciplineze mai mult și să le organizeze traseele.

Din echipa Olteniei mi-a plăcut acest neastâmpărat Bairam, care are zvâc și execuții măiastre, dar trebuie să-și descopere curajul și să fie mai bine susținut de coechipieri.

Somnorilă dormea pe bancă la final. Sper ca Nedumerilă să fi înțeles ceva din victoria asta.