Nebunia România! 4-2 cu Anglia la Campionatul European, rezultat fenomenal, unul dintre cel mai mari rezultate din istoria fotbalului românesc.

Asta e mentalitate, frate! Să alergi până la epuizare, să lupți cu toate puterile un meci întreg, de la început până la sfârșit, să-ți dai sufletul pe teren, să crezi în victorie chiar atunci când ești înghesuit minute bune de o echipă mult mai bine cotată. Să o iei de la capăt, chiar dacă ești egalat de două ori! Să nu-ți fie frică de niște adversari de zeci de milioane de euro.

Au fost și multe minusuri, dar modul în care am renăscut, ne-am regenerat, am marcat și am învins este incredibil.

Ionuț Radu a zburat între bare, Manea și Ștefan au acoperit toată porțiunea de teren pe care au jucat, Cicâldău și Băluță au alergat fantastic, au recuperat la mijloc și au pistonat spre atac.

Foto: Nick Potts/PA Wire/dpaHepta /Sport Pictures

Hagi e extraordinar, îmi pare mai cerebral decât tatăl lui. Gândește, simte jocul, trage la poartă, driblează, marchează. E un jucător complet, chiar merită să meargă într-un campionat important.

Pușcaș are forță, protejează excelent balonul, e un golgheter pur-sânge, iar Florinel e surpriza, a intrat cu un tupeu de mare fotbalist și a rezolvat meciul cu un penalty scos și două goluri, ultimul fenomenal.

Și mai avem și antrenor. Un antrenor care simte jocul, simte echipa, simte schimbările, știe să mobilizeze, să încurajeze, e parte din echipă, așa cum trebuie să fie.

Nebunia România: să cazi și să te ridici!

Dar cel mai mult îmi place spiritul acestei echipe. I-am văzut pe ai noștri căzând și ridicându-se, i-am văzut cum se încurajează, le-am simțit răutatea pozitivă și faptul că nu se simt deloc inferiori unor jucători care evoluează în campionatul ce a dat toate cele 4 finaliste de anul ăsta în Champions League și în Europa League.

Am avut și noroc, dar și ei au avut noroc când ai noștri au ratat 4 ocazii în prima repriză. Dar fără noroc nu poți realiza nimic. Norocul ți-l faci și cu mâna ta. Dacă n-am fi înscris de patru ori, n-am mai fi vorbit de noroc. Am marcat de 8 ori împotriva Croației și Angliei! Aici nu mai e vorba de noroc, ci de valoare și de încredere.

E senzațională această echipă. Ziceam data trecută că toți băieții merită să joace la naționala mare, acum sunt și mai convins, chiar dacă tinerii noștri mai fac și erori, de plasament, de poziționare în teren, greșesc pase simple sau fac un marcaj larg.

Viitorul e al lor. Hai România!

Nebunia România!

Foto principală: sportpictures.eu