De sub șapcă, prima oară i se vede mustața. Când și-a ras-o după barajul de menținere în prima ligă, abia aștepta să-i crească, pentru că nu mai era el. Ionuț Popa fără mustață e ca Hrușcă fără colinde. 

Și apropo de bancurile cu Hrușcă, i-am putea adapta unul antrenorului de la Timișoara: După ce și-a lăsat mustață, Ionuț Popa a inventat fotbalul.

Adevărul e că el a inventat echipa asta a Timișoarei din nimic, i-a adunat pe băieți de pe plajă în vara trecută, le-a zis să fie serioși ca mustața lui, i-a pus să joace și i-a salvat de la retrogradare, deși nimeni nu le dădea nicio șansă.

Sub mustață, Ionuț Popa are o gură proastă. Deranjează de multe ori. Îți vine să zici: „Ia, uite-l și p-ăsta, ce tâmpenii scoate!” Dar de multe ori, omul are șarm.

Și anul ăsta i-am dat tot șansa a 13-a, a 14-a… Băieții erau tot nemulțumiți, tot neplătiți, dar „Omul cu mustața” a găsit soluții, i-a luat cu lugu-lugu, deși mulți sunt ditamai bărbații, s-a împrumutat în nume personal, s-a oțărât la șefii LPF, că nu dau banii pentru finala Cupei Ligii, s-a certat cu toată lumea, cu antrenori, cu arbitri, cu spectatori, cu jucători, dar a ieșit la suprafață.

Și, cel mai important, i-a făcut pe jucătorii săi să joace fotbal, chiar dacă nu erau vedete, chiar dacă aveau o cotă mică față de adversari. O fi el „old school”, dar are știința fotbalului, simțul acela cu care te naști sau nu și prin care înțelegi jocul și adversarul.

Nea Popică e șarmant cu mustața lui însemnată, de sub care dă indicații, se ceartă, spune prostii, glumește, mobilizaeză. E de pe vremea ailaltă, dar le dă clasă multora de pe vremea asta. Ultimele victime: Dan Petrescu și Cosmin Contra. Mi-a zis cineva de curând pe facebook că Ionuț Popa ar merita să fie selecționerul României. Am râs, dar vă întreb și eu: Dacă îi bate de-i rupe pe Contra și Petrescu, de ce e Popa mai prejos decât cei doi?

Felicitări, nea Popică, și să-și trăiască mustața! Liga 1 ar fi plictisitoare rău de tot fără matale.

Și ca să încheiem tot cu un banc: Ion Țiriac și-a lăsat mustață abia după ce l-a cunoscut pe Ionuț Popa!

Citește pe caramavrov.ro și despre transferurile fără cap făcute de FCSB.