Modelul Simona Halep este preluat și în tenis de masă. Am văzut într-o reclamă cum marea noastră campioană juca tenis în sufragerie, când era mică. Așa face și câștigătorul Olimpadei Liceelor Mc Donald’s la tenis de masă, dar pe masa din bucătărie!

Mihnea Peter Bordea (Colegiul German Goethe) s-a clasat pe primul loc, pentru a treia oară la rând, în această competiție și speră să fie unul dintre reprezentanții României la Jocurile Olimpice de peste 4 ani. Mihnea se trage dintr-o familie sportivă și nu ratează niciodată ocazia de a juca ping-pong cu fratele său în casă, pe masa adaptată cu un fileu portabil.

Cum ți s-a părut în acest an la Olimpiada Liceelor McDonalds?

A fost foarte bine, mai ales că am ieșit pe primul loc al treilea an consecutiv. Parcă cel mai greu a fost acum doi ani, când erau mai mulți sportivi legitimați. Oricum, nivelul a fost ok și în această ediție. Le recomand cu mare drag tuturor să participe, dacă au pasiune pentru sport. Sper ca liceul nostru să câștige și anul viitor, chiar dacă eu nu mai pot să particip, pentru că acum sunt clasa a XII-a.

Tu la ce club ești legitimat?

La CSM Cluj-Napoca, de patru ani.

Modelul Simona: a jucat mai întâi tenis de câmp

Cum te-ai apucat de tenis de masă?

Prima dată am făcut tenis de câmp, apoi și tenis de masă, în paralel. La 10 ani și jumătate, a trebuit să aleg între ele, iar alegerea a fost tenisul de masă, pentru că m-am simțit mai atras de el. M-am hotărât un pic cam târziu, pentru că e ideal să te apuci la 5-6 ani de un sport ca să ajungi la performanțe înalte, dar cu muncă se poate compensa.

Joci și în casă? Am văzut-o pe Simona Halep într-o reclamă povestind că primul teren a fost în sufragerie și că mai spărgea vitrina cu mingea de tenis…

Haha… da, bineînțeles că joc și în casă. Am un fileu portabil pe care îl fixez pe masa de bucătărie. Mingea de ping-pong e mai ușoară…

Cine e partenerul de antrenament acasă?

Fratele meu.

Se pricepe?

E și el de destul de bun, l-am mai învățat și eu niște chestii.

Tatăl a jucat baschet

Ce sporturi se mai practică în familia ta?

Fratele meu practică fotbal și baschet, mai am o soră care este la balet și la dans sportiv, iar tata a jucat baschet.

Care sunt punctele tale forte?

În primul rând, determinarea. Nu renunț orice ar fi, nici dacă sunt condus, nici dacă joc împotriva unui adversar mai bun. Apoi, respectul pentru adversari și pentru arbitri. Nu contează dacă joc împotriva unui adversar mai slab, îi acord aceeași importanță ca unuia puternic. Apoi, pot să spun că sunt fair-play, o calitate pe care nu o are toată lumea. Bineînțeles, pot spune că am și talent la acest sport.

La ce mai trebuie să lucrezi?

Trebuie să fac mai multe antrenamente specifice de tenis de masă.

La școală, îi plac istoria și germana

Ce materii îți plac cel mai mult la școală?

Îmi plac foarte mult istoria și germana.

Te gândești la Jocurile Olimpice? Ce trebuie să faci ca să ajungi acolo?

Mă gândesc, sper să ajung. Trebuie doar să muncesc foarte mult. Voi continua cu kinetoterapie, un domeniu conex, pentru a face performanță în continuare și în tenis de masă.

Interviu realizat de Victor Partan